De perfecte espresso

Volgens The Guardian:

‘The ideal espresso (according to the Instituto Nazionale Espresso Italiano) is a 25ml beverage extracted from around 7g of finely ground coffee, using water at a temperature of 88C, passing through the grains at a pressure of 9 bar. See, dead easy. It should be thick-textured, having emulsified many of the oils, retain most of the volatile aromas and flavours of the bean and be capped with a thick colloidal foam layer – “crema” – reddish, creamy and flecked. Each one of those factors is minutely variable, potentially causing thinness, bitterness, under- or overextraction or – the ultimate humiliation – a thin or patchy crema.’

Espresso

Een espresso speelt altijd een grote rol bij een NUt-bijeenkomst; nu weten we dus hoe het echt moet!

(Afbeelding: http://www.guardian.co.uk)

Een gedachte over “De perfecte espresso

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s