De werkelijkheid van de werkkamer

Wij van NUt hechten veel belang aan een plek waar we kunnen nadenken. Een plek waar rust is en boeken zijn. Waar dingen zijn waar we aan gehecht zijn en waar ideeën onstaan. Een universum op zich dus.

Mulisch werkkamer

Wat aardig dat NRC Handelsblad een serie is begonnen waar werkplekken van schrijvers worden belicht. De serie is nog jong; vorige week was A.F.Th. aan de beurt, deze week is het Harry Mulisch. Over zijn werkplek zegt hij: “Het is een soort tussenwereld. Je hebt de gewone wereld, de auto’s, Amsterdam, Nederland, de aarde, en aan de andere kant heb je mijn boeken, dat zijn werken van de verbeelding. In deze kamer ontstaat mijn werk, dus dit is een tussenstation tussen de werkelijkheid hierbuiten en mijn werkelijkheid.”

Hier kunnen wij ons geheel in vinden. Ook lezen we dat de ene (jongere) schrijver nog een tekstverwerker gebruikt en de andere een laptop. Wij van NUt gaan deze serie zeker in de gaten houden! Na bestudering van de panoramafoto (klik op afbeelding) vermoeden we dat de heer Mulisch al menig keer over zijn eigen tapijt is gestruikeld of hij weet de plek inmiddels routinegewijs te ontwijken…

(Afbeelding: http://www.nrc.nl)


Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s