Opinio: stekker eruit.

Het idee was nog wel zo mooi. Een blad tegen de eenvormigheid van het Nederlandse medialandschap, “iets anders” bieden op hoog niveau. Een soort NUt in het klein zou je bijna zeggen :)

Maar ja, geen foto’s, geen cartoons én geen advertenties. En kennelijk ook geen lezers. Of in ieder geval te weinig. Want de stekker gaat eruit bij het opinieblad Opinio, als we tenminste de berichtgeving op nrc.nl moeten geloven. Roel Pieper, full time ex-Philips topman, parttime investeerder en in de tijd die dan nog rest nieuwe-media-goeroe, was de belangrijkste financier en trekt nu de stekker eruit.

Opinio werd opgericht op 18 januari 2007 en heeft dus maar ruim een jaar bestaan. Deze week komt de weekkrant waarschijnlijk al niet meer uit. Wie nog een krant op roze papier wil lezen, zal dan ook zijn toevlucht moeten nemen tot la Gazzetta dello Sport. Alhoewel, volgens www.opinio.nu kun je nog een halfjaar abonnement nemen voor de helft van de prijs. Ex-lezers zijn in ieder geval ook van harte welkom op het NUtblog.

Extra edit 5 juni: ook de Telegraaf besteedt inmiddels aandacht in dit dossier en wel op typische Telegraafwijze.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s