Briljant design: de fiets

Van alle uitvindingen die de mens gedaan heeft is de fiets zeker één van de meest briljante. Twee wielen, ketting, frame, stuur, pedalen, tandwielen… rijden maar. Of hij nou gemaakt is van vederlicht carbon of zware kachelpijp, het basisprincipe is altijd hetzelfde. Simpel en gebruiksvriendelijk genoeg om een 80-jarige boodschappen mee te laten doen, snel genoeg om in 21 dagen Frankrijk rond te jakkeren en sterk genoeg om er volgehesen met bepakking de wereld mee rond te reizen.

De fiets is snel, milieuvriendelijk en ook nog eens gezond voor de berijder. Het is dan ook verbazingwekkend dat wij hem nog niet grenzeloos vereren, hoewel wij van NUt mensen kennen die wat dat betreft al aardig op weg zijn. Zij slaan zich door het leven met de lijfspreuk “Alleen wie fietst ziet de zon in de spaken” en verdorie, ze hebben gelijk ook. 

Voor wie ook gefascineerd is of wil worden door de fiets is er naast het Fietsmuseum Velorama in Nijmegen nu ook een Fiets expositie in het Design Huis in Eindhoven. De tentoonstelling loopt van 22 juni tot 5 oktober 2008 een belooft een overzicht van het rijwiel in zijn context. Gezien het bovenstaande lijkt een bezoek ons zeker interessant. Maar bij mooi weer gaan we lekker zelf een dagje fietsen. Op de fiets er naar toe kan natuurlijk ook.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s