Schatjes: erg NUttig

Er is veel onzin op TV, daar ageren we als door de wol geverfde NUtters ook met enige regelmaat tegen. Ikzelf stel me tevreden met de vier zenders (Ned 1,2 en 3 en het altijd olijke Omroep Gelderland). Het scheelt me een hoop zinloze avonden en arbo-onverantwoord gezap. Helaas kijkt menigeen me met hoge verbazing aan, als ik vertel dat we geen kabel hebben. Nee, kijken jullie maar naar dat kooi-programma (de exacte naam hier noemen is teveel eer) of naar de zoveelste onzinnige reallife-soap. Mijn eigen leven is nog altijd een stuk interessanter dan welke (enigszins) BN-er dan ook.

Er zijn echter ook programma’s waar je wel wat van opsteekt. Een daarvan is het EO-opvoedprogramma Schatjes. Het is echt een integer gemaakt programma waar wij telkens weer lessen uit trekken. Bepaalde aspecten in het opvoeden zoals positieve feedback geven, negatief gedrag negeren en je inleven in de gedachtenwereld van je kind, komen elke aflevering naar voren. We verwonderen ons elke keer weer hoe snel de tips van de ondersteunende psychologe resultaat geven. Ouders, die maanden- of zelfs jarenlang met steeds groter wordende walletjes en frustraties rondlopen, zijn binnen een mum van tijd van het grootste deel van de problematiek af.

bron: www.ad.nl

Hulde daarbij voor de psychologen Tischa Neve en Fina van de Pol-Drent, die in staat zijn snel de situatie te doorzien en met goede handvatten te komen, zonder de ouders het gevoel te geven dat ze alles verkeerd doen. Vooral de rol van Tischa is indrukwekkend; zelden iemand zo goed op haar plaats gezien in een tv-programma. Bovendien is ze een prettige verschijning!

Wellicht dat de beschermheer met dit programma ook zijn voordeel kan doen! Het programma representeert in mijn ogen overigens de kwaliteitsverbetering die de EO de laatste jaren heeft aangebracht. De omroep brengt steeds meer programma’s met inhoud, met liefde gemaakt en zonder het vingertje.

Een gedachte over “Schatjes: erg NUttig

 1. Heb min of meer toevallig gisteren eens naar dit programma zitten kijken.Tischa is inderdaad een prettige verschijning en het vingertje wordt niet al te hoog geheven. Maar deze post op de EO-site van de moeder die gisteren geadviseerd werd in chatjes vond ik toch wel weer een beetje schokkend:

  Hallo Elsje en Maaike,
  Ondertussen zijn we natuurlijk ander half jaar verder en is romy alweer bijna 4 jaar. Toen het progamma werd gemaakt was Romy juist heel lief ze wilde juist dat ik Romy opzettelijk boos zou maken zodat hun hun progamma hadden. net als dat stukje met de tractor wij moesten vooruit lopen, het is allemaal gespeeld. En het doet me pijn dat carla zo over mij praat. ik heb niks tegen het geloof maar bij haar ken je merken dat dat bij haar leven een grote rol speelt, alleenstaande tienermoeder etc. en dat laat ze ook heel goed merken door haar woorden. En inderdaad veel dingen hoort gewoon bij een 2 jarige peuter, maar het werd heel erg neer gezet of ik 1 of andere slechte moeder was en totaal niet van me dochter hou terwijl zei me alles is. bedankt voor de reactie doet me goed
  groetjes
  ruby

  Kortom, je zou bijna blijven denken dat de EO een beetje een enge club blijft voor griezelige mensen als Andries Knevel en Arie Boomsma. Aan de andere kant, zo is tv, zo wordt het gemaakt: alles wordt voorgeproduceerd, niets is precies wat het lijkt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s