Het nut van de ‘reissue’

Het geloof in een favoriete band rust vaak op enkele pijlers waarin je sympathie vindt voor hun manier van werken of hun muziek. Zo is de Voorzitter een liefhebber van U2 (van hun albums tot ± 1997), allereerst vanwege de muziek maar daarnaast vanwege hun principes. Zo was er tot 1998 geen ‘Best Of’ van de Ierse groep (in 2002 volgde deel 2) op de markt.
Daarom ook respect voor Radiohead die in hun meer dan 20-jarige bestaan de verleiding heeft weerstaan (hun vroegere platenmaatschappij EMI deed dit onlangs wel) een verzamelaar uit te brengen.

De reden voor die ‘Best Of + B-sides’ is tot op heden onduidelijk anders dan om de verkoopcijfers even op te schroeven.
Feit is dat deze maanden reissues verschenen van de eerste drie albums van U2. Waarom? Leuk, een paar nieuwe nummers, alles netjes geremastered, herziene liner notes, et cetera. Men zal de luxe en vinyluitgaven vast gaan kopen. Voor de inkomsten hoeven de Ieren het niet te doen. Een creatieve verrrijking vinden wij het ook niet …

Ons advies: wacht liever op het echte nieuwe album dat dit najaar verschijnt. Verse nummers die hopelijk weer ‘ns beklijven.

(Afbeelding: irishrocknrollmuseum.com)

Update: 29 oktober 2016

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s