De (aantrekkings)kracht van prille vaders

In het NUt-convenant (ik pruttel nog even door na mijn evaluatie in de 100e NUt post) wordt ook gewag gemaakt van het bespreken van zogenaamde AMF’s, Algemene Maatschappelijke Fenomenen. Doet me overigens denken aan de GVP’s (Gemeenschappelijke Vertrek Punten van een andere goeroe, Van Riel), maar dit terzijde. Een mooi voorbeeld van zo’n AMF is de aandacht die je als papa met jonge kids je deel wordt.

Waar ik vroeger nog wel eens – gelukkig vrij sporadisch, dus geen trauma opgelopen – het doelwit werd van etiketten als ‘brillioot’ of ‘sukkel’, daar word ik nu serieuzer gade geslagen en zelfs met ‘u’ aangesproken. En van de dames krijg ik soms liefdevolle en charmante blikken toegeworpen. Niet dat dat mijn overrompelende uiterlijk zal betreffen (daarover maak ik me geen illusies), maar kennelijk vinden ze me met 1 of 2 klijntjes schattig, aandoenlijk of wat dies meer zij. Met enige trots begeef ik me op zulke finest moments dan door de openbare ruimte. Ik betrap me er soms op dat ik die aandacht en blikken een beetje opzoek, nu ik weet dat ik er een succesje mee kan boeken. Mijn favoriete fans zijn prille moeders. Zonder iets te hoeven zeggen, worden er toch de nodige woorden uitgewisseld. Maar ook omaatjes zal ik niet als een verwaande artiest negeren.

Mocht ik aan de praat raken, dan moeten ze echter niet beginnen over dat ik een ‘papa-dag’ heb of -nog erger-  aan het oppassen ben! Dan is mijn blijde gevoel meteen omgeslagen in welgemeende ergernis. Ik ben er gewoon voor de kinderen, mag dat, a.u.b.!

Overigens is er de laatste jaren gelukkig meer realistisch besef gekomen voor de rol van vaders. Een goed initiatief komt van Henk Hanssen, auteur van leuke boeken en geestelijk vader (haha) van de site www.ikvader.nl. Hij maakte zich, net als ik, een tijd terug, flink boos op het stompzinnige en kunstmatige van programma van Tooske ‘Help, ik word vader’. Lees dit stukje uit een artikel in het AD maar eens.

Een gedachte over “De (aantrekkings)kracht van prille vaders

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s