Paralympische fotografie: Mathilde Dusol

Misschien kun je het wel bestempelen als een AMF (Algemeen Maatschappelijk Fenomeen). Zo hoor je er vier jaar niets over, zo is het weer op tv. Sport voor mensen met een beperking dus.

De paralympische spelen zijn in Beijing op dit moment in volle gang. Net echt, met hetzelfde Olympische dorp, in dezelfde stadions en met echt gezever over de medaillespiegel. Maar zonder Mart Smeets. Want die heeft altijd een dubbel gevoel bij deze happening. Wij van NUt ook, maar daar gaat dit bericht niet over. Trouwens, de NOS is wel degelijk van de partij met een programma in de vooravond.

Wij houden het hier cultureel. Fotografie van paralympisch sport levert vaak zeer indrukwekkende beelden op. Een imperfecte mens (mag je dat zo zeggen?) die alles geeft om te komen tot een prestatie die door een gemiddeld getalenteerde, normale (mag je dat zo zeggen?) atleet fluitend behaald wordt. Meer dan eens oogt het nogal confronterend. 

Misschien zijn dit wel goede dagen om eens langs te fietsen op de vernieuwde site van Mathilde Dusol, dé Nederlandse paralympische fotografe van Nederland. Haar verhaal lees je trouwens hier.

Op http://www.telegraaf.nl vinden we een picture gallery met foto’s die waarschijnlijk van Dusol afkomstig zijn. En meer over de Paralympische Spelen lees je hier.

 

www.telegraaf.nl
Foto: http://www.telegraaf.nl

Een gedachte over “Paralympische fotografie: Mathilde Dusol

  1. Wat een afgang bij de verslaggeving van de paralympics!! Een kwartiertje per dag?? daar waar voor de “gewone” olympische spelen hele dagen uitgezonden werd? en dan nog 7 A 8 minuten een onzinverhaal van hetzij erika terpstra, hetzij de gehandicapten in china. Ik wilde de sporters zien voor wie ik diep respect heb dat ze vaak na een lange weg zover zijn gekomen!! Nederland wordt wakker, gehandicapte sporters zijn ook topatleten!! Het ergste vond ik nog dat ze sommige sporten niet uitgezonden hebben omdat de NOS dit geen topsport vond??? Wie denkt de NOS dat zij is om dat te beslissen?? Petje af voor álle sporters die naar de olympische paralympics zijn gegaan!!!

    Groetjes Sylvia
    Poot van Fortune (hulphond voor epilepsie)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s