Review: Sal do Mar (++++)

De beschermheer had weer eens wat te vieren en vertrok daarom na een tip van een lokale sympathisant naar Rhenen voor een bezoek aan Portugees restaurant Sal do Mar. Het restaurant ligt in de hoofdstraat, vlakbij de aardige toren. Een zeer inspirerende omgeving biedt deze straat niet, maar wel een goede ijstent voor als je het dessert liever buiten de deur tot je neemt. En het is natuurlijk wel een prima plek om een lange boswandeling door de fraai heuvelachtige Rhenense bossen mee af te sluiten. We werden zeer correct ontvangen door het personeel, dat gedurende de hele maaltijd werkelijk zeldzaam vlekkeloos werk afleverde. Hulde! We kozen voor een variatie  van tapas als voorgerecht: spek, kip, olijven, krieltjes in een lekker sausje, kikkererwten en tonijnsalade. Prima, niks mis mee! Het vervolg bestond in het geval van mijn tafelgenote uit een stoofpot met stokvis. De bediening waarschuwde keurig voor het hoge zoutgehalte – en terecht, want het was best zout. Zelf ging de beschermheer voor gamba’s in een roomsaus met champignons en courgette, heerlijk. Daarna zaten we zo vol, dat u zelf de dessertkaart maar uit zult moeten testen. We namen nog een kop thee, constateerden dat de prijs keurig in overeenstemming was met de geleverde kwaliteit en gingen zeer voldaan naar huis, ook weer keurig uitgelaten door het personeel.

Het enige grote minpunt aan Sal do Mar was het kaarsje op tafel: een ledje van Philips. Nep, dat kan dus echt niet! Omdat de huiswijn wél zeer in orde was, geven wij toch 4 NUt sterren uit 5!

2 gedachtes over “Review: Sal do Mar (++++)

  1. Beste Joris,

    Allereerst veel dank voor je zeer positieve recensie. Dit stellen we erg op prijs. Gelukkig hebben we jullie als tevreden gasten zien vertrekken. Toch even reageren op je “grote minpunt”. Onze keus voor de Philips kaarsjes is ingegeven door twee dingen. Ze zijn brandtechnisch volledig ongevaarlijk en het aller belangrijkste, er komt geen roet vanaf. Als je overdag bij ons rondkijkt zie je van de gebruikte waxinelichtjes nog de zwarte roetsporen op de muren en het plafond zitten. Na de geplande schilderbeurt deze maand zijn we daar helemaal vanaf. Dus hebben we voor de beste van de 2 slechtste oplossingen gekozen. Nepkaarsjes.

  2. Als ik deze recensie eerder had gelezen had ik daar zeker mijn promotie-diner gehouden… Oh wacht, dat heb ik ook gedaan… Inderdaad een prima restaurant, kleine kaart met voldoende variatie en ook de desserts (door mij uitvoerig getest) zijn prima te verteren. Ook al ben ik een fervent bezoeker van de ijstent aan de overzijde van de weg, voor het toetje hoef je Saldomar ook zeker niet te verlaten. Een gezellig en goed restaurant waar je je nog echt te gast voelt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s