Peter Hook in Oss?

section252

We zijn te laat maar het is toch het vermelden waard: Peter Hook, voormalig New Order en Joy Division was in Oss! Hij en de band Section 25 waren gisteren te gast in de Groene Engel in het pittoreske Oss. Jammer dat we het gemist hebben. Kleine troost, anderen gingen zelfs naar Brussel en kwamen er daarna achter dat ze zich de reis hadden kunnen besparen! Peter Hook kennen we natuurlijk al van een eerdere bijdrage op ons blog. Hij is de bassist verantwoordelijk voor de karakteristieke ondertoon in nummers van Joy Division en New Order.

Zo af en toe ontdek je nog iets moois als je wat dieper in de muziekgeschiedenis duikt. Section 25 …? Toch ‘ns zoeken … dan stuit je op New Horizon, prachtig nummer van één van de bands van het Factory-label uit Manchester, begin jaren 80. Op 1:44 begint het; je zou denken dat Hookie mee staat te spelen. Het is hem niet maar hoe hij nog steeds kan spelen, leest u in de recensie van hun optreden in Brussel (zie boven) en … er is vanavond nog een kans: om 20:00 uur staan in de Kulturfabrik in Krefeld. Tweede kans voor de secretaris?!
Overigens is ook de vormgeving van de affiches voor de optredens weer des Factory. Zal me niets verbazen als Peter Saville hier achter zit.


Advertenties

2 gedachtes over “Peter Hook in Oss?

 1. het concert in Oss met vriend Hook.
  Het was de nostalgie die on sdreef om hem te zien.
  section 25 warmede de boel echt op met een stevige set.
  de drummer die drimde, een gitarist die snaren deed trillen en rillen en de bass boy kwam goed mee. Het heerschap achter de microfoon had beter thusi kunnen blijven achter d ecactussen. een verzuurd gezicht en zingen/praten deed hij als een hindernis in d emuziek.
  De heer Hook kwam binnen en gelijk: contact en sfeer. Lekker goed aanwezig, bewegen en lekker puffen. Jammer dat zijn geluid (van zijn Bass) terugschoof daar waar ik het nodig achtte.
  Kortom een puike avond avond ondanks de zanger. Saneren en Peter on bass and mic!

  Bon soir, Léon.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s