Heerlijk Eerlijk Heertje (afl. 2)

Zoals vorige week beloofd, kropen wij vanavond achter de tv voor aflevering 2 van Heerlijk Eerlijk Heertje. Raoul Heertje bleek in deze uitzending in een evaluatievergadering onze mening te delen dat het vorige week allemaal een beetje rommelig was. Dit werd opgelost door in aflevering 2 te werken met titelbalken die aangaven op welk tijdstip welke activiteiten werden ondernomen. Daardoor werd het voor de kijker allemaal net wat gemakkelijker te volgen.

Belangrijker echter vonden wij van NUt dat onze zorg of Heertje nog wel een nieuw punt zou weten aan te snijden, ongegrond bleek. Met een interessante Amerikaanse gast waarvan de naam ons alweer ontschoten is (en we zijn natuurlijk weer even te lui om de naam op te zoeken) en een eenvoudig experimentje liet Heertje zien dat de gemiddelde mens als het ware gemediatiseerd is. We worden dag in dag uit om de oren geslagen met beelden, passen ons daar op aan en spelen er ook op in. Er aan ontkomen is onmogelijk. Het gevolg is dat we vaak perfect weten hoe we geacht worden te reageren op het moment dat we zelf in beeld komen. We zijn niet onszelf, we spelen een rol.

Dat gegeven deed de beschermheer van NUt dan weer denken aan de deelnemers van Big Brother 2. De bewoners van het Big Brother huis hadden allemaal deel 1 gezien en wisten dientengevolge precies hoe een Big Brother huisbewoner zich gedraagt. Ze speelden niet zichzelf, ze speelden moeiteloos de rol van een Big Brother bewoner. Het gevolg: hemeltergend saaie televisie. Dat laatste kunnen we van Heerlijk Eeelijk Heertje dan weer niet zeggen. Er zaten weer een paar leuke grappen in. Vooral het feit dat die niet allemaal aansloegen bij het publiek gaf een komisch effect.

Ten slotte een minpuntje: er was nogal ijverig een aantal beelden van een fotoshoot tussendoor gemonteerd. Niet onplezierig om naar te kijken, maar wat Heertje er meer mee wilde zeggen dan dat hij op de foto was gezet en het resultaat verschrikkelijk vond, was niet erg duidelijk. Wie weet horen we daar volgende week wat meer over, gezien de bezoekerscijfers van onze recensie van de eerste aflevering kunnen wij ons namelijk niet voorstellen dat we niet ook de makers van Heerlijk Eerlijk Heertje zelf op bezoek gehad hebben…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s