Heerlijk Eerlijk Heertje afl.3

Vasthoudend als wij van NUt zijn blijven wij Raoul Heertje op de vrijdagavond volgen bij zijn pogingen om van Heerlijk Eerlijk Heertje een optimaal transparante talkshow te maken. Gisteren bevatte de uitzending twee hoofdthema’s, die beide best de moeite van het bespreken waard zijn.

Ten eerste werd ingegaan op de rol die kijkcijfers spelen voor programmamakers. Heertje gaf inzicht in het dilemma dat dan onvermijdelijk de kop opsteekt: ga je als programmamaker voor een inhoudelijk naar eigen beoordeling zo goed mogelijk programma, of bezwijk je voor de verleiding om de inhoud aan te passen aan het verloop van de kijkcijfergrafieken. Heertje koos opzichtig voor het tweede en liet voortdurend de op een ander net startende Ivo Niehe door zijn uitzending heen monteren.  

Ten tweede werd ingegaan op de bepalende rol die journalisten kunnen spelen in de beeldvorming. Hiervoor werd Ronald Sörensen van Leefbaar Rotterdam aan tafel uitgenodigd. Deze Rotterdamse politicus met een mening, met wie wij ons overigens maar moeizaam een leefbaar huishouden voor zouden kunnen stellen, maar die wij toch wel waarderen om zijn rechtlijnige meningen, verkondigt te pas en ook wel te onpas dat het rechtse geluid door actualiteitenprogramma’s voortdurend aangevallen en zelfs voor gek gezet wordt. Heertje maakte met een casus uit NOVA, waarin Twan Huys in de bewoordingen van Heertje Ronald Sörensen “gewoon naait”, duidelijk dat Sörensen een punt heeft. Ronald Sörensen zelf was vervolgens met stomheid geslagen die hij niet alsnog ook door Heertje gepiepeld werd. 

Bijzonder was echter vooral dat Heertje, die de afgelopen twee uitzendingen een waardeloze talkshow host leek te zijn, nu opeens twee meer dan uitstekende interviews produceerde. Waarvan akte en waarvoor hulde.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s