Mediterrance (+++1/2)

Het was rustig die avond in het Apeldoornse restaurant Mediterrance, waar tafelgenoot R. en de beschermheer van NUt neerstreken na een wandelingetje door de doodse straten van het stadscentrum. Maar goed, de regen sloeg dan ook horizontaal tegen de ruiten en de wind joeg de stenen zowat uit het marktplein. De enkeling die zich op straat waagde, spoedde zich diep verscholen in zijn kraag naar zijn plaats van bestemming. 

Wat een opluchting om dan in een keurig verzorgd interieur binnen te stappen waar de temperatuur precies goed is. Niks zo vervelend als een restaurant waarbij de tocht je zowat door de deur naar buiten blaast, zeg ik altijd maar. Eenmaal bladerend door de menukaart viel ons oog op het driegangen menu dat voor Franse prijzen aangeboden wordt: €17,50. Tegen een dergelijk schappelijke prijs eet je tegenwoordig alleen nog maar bij Les Routiers! 

R. en ik startten beide met een garpaccio, die dermate lekker was dat we overwogen om de vriendelijke en correcte serveerster te vragen of het driegangen menu ook drie keer de garpaccio mocht omvatten. We gingen door met een prima, pittige lamskebab (de beschermheer) en een biefstuk in pepersaus (R.). Dit alles gecombineerd met een salade zonder poeha en gebakken aardappeltjes. Ondertussen bespraken we de belangrijke dingen des levens, voordat we verder gingen met een sorbet, of nou ja, een paar bolletjes redelijk laf ijs met wat verse vruchten.

Al met al bood Mediterrance bijzonder veel waar voor die € 17,50, concludeerden we onder het genot van afsluitende kop thee en koffie. Voor de € 51,50 die uiteindelijk op de rekening stond hadden we met zijn tweeën een zeer genoeglijke avond beleefd, wat behalve aan onze eigen, uitstekende humor ook te danken was aan de meer dan goede gerechten. 

Was er dan verder niets te zeuren dan het slechte weer? Jawel, de rode huiswijn was allesbehalve bijzonder en eerlijk gezegd aan de zure kant. Verder niets dan lof, en dan bedoelen we geen witlof. We komen graag nog eens terug, Mediterrance is een aanrader vanwege de uitstekende prijs-kwaliteit verhouding en scoort 3,5 NUtster uit 5: +++ 1/2.

 Foto: mediterrance.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s