Restaurant Blauw (2) ++++½

De voorzitter van NUt is niet alleen een buitengewoon getalenteerd gentleman, maar ook een redelijk ingetogen mens. Doch, als hij eens echt enthousiast is, zoals bij deze post over Restaurant Blauw, dan is zijn enthousiasme direct aanstekelijk. Hoogste tijd dan ook voor de beschermheer om samen met de voorzitter ter tafel te gaan voor een second opinion.

Welnu, restaurant Blauw zit zeven dagen per week, avond aan avond, propvol. En dat komt niet alleen doordat er door de beperkte afmetingen slechts plaats is voor een man of veertig. De keuken is gewoon erg goed. Wij gingen van start met een glaasje van de rode huiswijn, die geen heel uitgesproken smaakaccenten heeft, maar er best mag zijn. Terwijl we ons over de menukaart bogen, die de voorzitter overigens uit zijn hoofd lijkt te kennen, knabbelden we twee soorten kroepoek weg met een verdomd verleidelijk dipsausje. We kozen voor ayam bungus karee en laksa blauw vooraf, gevolgd door ikan masak pedas en ayam sanur. Gezien het aantal bijgerechten en de kwaliteit ervan, is het einde van deze hoofdgerechten nooit in zicht gekomen. Ergens voelde dit spijtig, want het smaakte allemaal voortreffelijk. We sloten af met een uitstekende espresso (de voorzitter kon het weer niet laten) en een Icetea (de beschermheer kon het ook weer eens niet laten) en gingen zeer voldaan huiswaarts.

De voorzitter had geenszins overdreven: omdat ook de bediening bij Blauw prettig is, zijn de 4,5 NUtsterren die de voorzitter in een eerder stadium al gaf, zonder meer terecht. Blauw bevestigt keer op keer haar status van toprestaurant en is nog betaalbaar ook. De second opinion komt dan ook op dezelfde score uit: 4,5 NUt ster uit 5: ++++1/2. Bravo!

Volgende keer maar eens Amsterdam voor de third opinion, want ook daar heeft Blauw een filiaal. En misschien dat we daarna wel aandeelhouder worden…

Foto: restaurantblauw.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s