Plekken in NL wigk! (1)

Ach wat leuk, u blijkt in hoge mate zeer enthousiast te hebben gereageerd op ons voorstel om hier op het NUtblog een nieuwe serie te starten, namelijk Plekken in Nederland waar ik graag kom, zie deze poll. Om hopeloze verwarring met de serie Vergeten plekken waar u nochtans geweest moet zijn te voorkomen, zullen wij elke aflevering van de nieuwe serie starten met dezelfde zin, te weten: Ik mag er graag komen: … Bij deze:

Ik mag er graag komen: het E3 strand. Deze recreatieplas ligt tussen de de Brabantse dorpjes Eersel, Steensel en Knegsel. Het is een voor Brabantse begrippen vrij groot meer, dat ontstaan is door de afgraving van zandgrond voor de aanleg van de E3 snelweg, die heden ten dage door het leven gaat als de A67. Waarom is het er zo leuk? Het is er bijzonder prettig zwemmen, zo tussen de bossen. Heerlijk, blauwgroen water zonder nare waterplanten waar je in verstrikt raakt en een mooie witgele zandbodem die fel contrasteert met de bruine blubber in de meeste Nederlandse outdoor zwemgelegenheden. U weet wel: die drab zich altijd zo naar tussen je tenen doorwringt: brrr. Nee, het E3 strand komt lekker dichtbij het echte Rivièragevoel. Moet wel eerst nog even de zon gaan schijnen, nog een maandje of wat geduld dus. 

Aandoenlijk is het fenomeen Knegselse en Steenselse hoek. De jongeren uit de betreffende dorpen kruipen gezellig samen in een hoek die zo dicht mogelijk bij hun eigen dorp ligt, ook al komen ze allemaal door dezelfde ingang naar binnen. 

Het E3 strand is ook nog een keertje in het nieuws geweest. De eigenaar mepte vorige zomer beroepsengerd Rutger van Geenstijl eigenhandig van zijn terrein. Yihaa, kijk maar eens hier!

Het E3 strand  biedt verder een brug waar je af kunt springen, een ligweide met heel veel foute tattoo’s en een naaktstrand. Je kunt er ook waterfietsen en surfen. Vroeger was het trouwens nog veel leuker op het E3 strand. Toen stond er nog geen of een veel te laag hek omheen en kon je er ook op zwoele zomeravonden terecht. Die tijd is voorbij, helaas.

2 gedachtes over “Plekken in NL wigk! (1)

  1. Het ligt in ieder geval precies tussen de zaligheden Eersel, Steensel en Knegsel (de groenste zaligheid) in… Of het nabij gelegen Duizel ook een zaligheid is, blijft een eeuwig punt van regionale discussie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s