50 jaar Studio Sport in Beeld

DWDD tipte ons vanavond over de tentoonstelling ’50 jaar Studio Sport in Beeld’. Volgens het museum voor Beeld en Geluid bevat de expositie hoogte- en dieptepunten, memorabele interviews en heel veel legendarische televisiebeelden uit 50 jaar sport. Dit zal de harten van de beschermheer en de secretaris sneller doen kloppen, want zij hebben van deze respectabele epoque toch ongeveer de helft, al dan niet met bord op schoot, aandachtig meebeleefd.

Voor de secretaris wellicht de kans om naar Dione te staren en voor de beschermheer de mogelijkheid om het nu wel eens gezellig te maken met Mart Smeets (zie ook respectievelijk deze en deze blog), want de coryfeeen geven zelf ook acte-de-presence op dit festijn dat a.s. vrijdag de 13e aanvangt en loopt tot en met 10 mei. Ook kunnen we de topsporters zelf ontmoeten, zie hiervoor de evenementenladder. Bovendien bestaat er de mogelijkheid om in de huid te kruipen van een sportcommentator -de natte droom natuurlijk voor J en DonQuichote- middels de workshop ‘Ben jij het nieuwe talent van Studio Sport?‘.

De secretaris vergaapt zich graag aan historische sportbeelden en ook op dit terrein wordt hij op zijn wenken bediend. In de grote theaterzaal is er doorlopend een filmprogramma te zien met de sportjaaroverzichten die door Studio Sport gemaakt zijn. Ongetwijfeld is daar ook onderstaand fragment bij.

De toen 17-jarige Michael Chang verraste de grote favoriet Ivan Lendl in de achtste finales tijdens Roland Garros 1989. Na 2 sets achterstand kwam Chang verrassend langszij en maakte hij Lendl van slag door alle ballen terug te brengen. Hij schuwde daarbij geen enkel middel: huisvrouwenboogballen en als klap op de vuurpijl deze onderhandse service. Lendl was not amused en droop een paar games later met de staart tussen de benen af.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s