Verjaardagscadeau?

paradiso_postersDe voorzitter weet zijn verjaardagscadeau voor dit jaar al, het boek Paradiso Posters 1968–2008 (Uitgeverij de Buitenkant). Zie hier een korte beschrijving:

‘Van alle opwinding, dynamiek en ‘reuring’ van veertig jaar concerten in de Amsterdamse poptempel Paradiso zijn naast een handvol bootleg LP’s, een beperkt aantal zwart-wit foto’s en selectief uitgezonden radio-opnamen, alleen nog de posters over. Paradiso Posters 1968–2008 is een aanzet tot een cultuurgeschiedenis die op deze wijze over dit tijdvak nog niet geschreven is. De omvang en veelvormigheid van 40 jaar programmering van Paradiso is voor een aanzienlijk deel in deze affiches bewaard gebleven.’

Ed Visser, die de collectie van Martin Kaye (één van de makers van de affiches) beheert, vertelt hier over de geschiedenis van deze affiches. Hij haalt zelfs de zeefdrukmachine uit zijn schuur tevoorschijn om nog even een actuele versie te drukken. De voorzitter heeft zelf ook een mooi voorbeeld thuis liggen: een A4-tje van Herman Brood & Wild Romance!

(Afbeelding: Uitgeverij de Buitenkant)

Een gedachte over “Verjaardagscadeau?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s