Restaurant Opium (++++)

Update 13 februari 2009:
Na weer een bezoek aan dit etablissement aan de Voorstraat hebben wij van NUt enkele aanmerkingen. De kwaliteit van het eten is als vanouds goed, niks op aan te merken. Ook de kruidige Carmenere was een prima aanvulling van de maaltijd.

Deze keer werden we echter achterin de zaak in een tochtig hoekje neergezet … Tevens duurde het wachten op het voor- en vooral het hoofdgerecht errug lang. Er was een feestje aan de gang in hetzelfde vertrek en de serveersters hadden vooral daar hun handen vol aan. Gelukkig waren de espresso’s daarom van het huis. Al met al vonden wij de situatie dusdanig dat de voorzitter zijn collectie espressokopjes weer heeft uitgebreid ;) De sterren blijven staan maar  3½ ster ligt op de loer.

27 april 2008

Wij van NUt gaan ook wel ‘ns op eigen initiatief een hapje eten. Vaak gebeurt dit in Utrecht-Centrum. Keuze genoeg, ook voor kritische eters zoals wij.
Restaurant Opium bestaat sinds een jaar of twee en loopt als een trein; elke keer als je er voorbij wandelt, zit het vol. Dat heeft vooral te maken met de kwaliteit van het eten ontdekten wij onlangs. Ook het personeel lijkt plezier in hun werk te hebben.
OpiumEen voorafje van sesambrood met zeer frisse dressing is een goed begin. Er is een goede keuze aan wijn beschikbaar en gelukkig wordt er hier met stokjes gegeten.

Onze hoofdgerechten bestonden uit gegerilde zwaardvisfilet in een bouillon van o.a. gerookte tonijn en kombu (soort zoute zeewier). Daarnaast de dagspecialiteit: roodbaarsfilet met groene asperges, taugé en iets pittigs. Erg smaakvol en vooral erg vers! Prijs-kwaliteit verhouding is ook prima.

De espresso en de binnentuin met ‘vijverelement’ maken het helemaal af. Het NUt-oordeel luidt: 4 plussen (van 5).

(Afbeelding: http://www.restaurant-opium.nl)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s