The Wrestler (++++)

the_wrestlerDeze film stond al een tijdje op het lijstje. In de filmwereld praat men elkaar graag na als het gaat om potentiële Oscarwinnaars. De hoofdrol, vertolkt door Mickey Rourke (1952), is genomineerd voor beste acteur. NUt ging er zelf ‘ns voor zitten om te kijken of de geruchten waar zijn.

The Wrestler is Randy ‘The Ram’ Robinson. Zijn handelsmerk is het klimmen in de touwen van de ring om vervolgens van grote hoogte zijn tegenstander te bespringen. In de jaren tachtig was hij een grootheid, nu heeft hij een slecht hart en kan hij zijn huur niet betalen. Hij knoopt het aan met een lapdancer en zoekt zijn dochter op omdat hij eenzaam is. Het verhaal van de gevallen ster dus.

Waar gaat de film in feite over? Over Rourke zelf wordt gezegd. Dat kun je niet ontkennen als je ‘The Ram’ in één van de laatste, meest intrigerende, scènes ziet spreken voor zijn worstelpubliek. Hij vertelt over hemzelf, hoe hij heeft Geleefd, Geleden en nog maar één ding wil: terug de ring in. Als je het publiek wegdenkt en vervangt door wat acteurs in smoking, is dit Mickey Rourke’s Oscarspeech van volgende week. In de laatste scène klimt hij, ernstig verzwakt, weer in de touwen. Hij springt en het scherm wordt zwart. Zijn filmagenda is al tot 2010 volgepland, wie weet wat nog volgt …

Drie grote prijzen won hij al voor beste acteur in deze film: een TFCA Award, een Golden Globe en vorige week een BAFTA Film Award. NUt schat zijn kansen op 22 februari groter dan 50% en geeft The Wrestler vier harde plussen.

Bron: http://www.imdb.com (Afbeeldingen: mr-movie.com en thewrestlermovie.com)

Update: 14 januari 2017

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s