Wakker Nederland

NUt signaleert een trend en een Algemeen Maatschappelijk Fenomeen (AMF) tegelijk: het is erg in de mode geraakt om een Publieke Omroep te beginnen. Na geslaagde pogingen van BNN, MAX en LLink proberen ook GeenStijl met PowNed en Ronald Sorensen met PopNed de sprong te wagen. 

En vandaag kwam dan de Telegraaf om de hoek met het bericht dat er voor de lezers van de krant van Wakker Nederland geen tv-zender is. Gelukkig was de oplossing dichtbij: er wordt een publieke omroep opgericht die Wakker Nederland heet.

Doordat Telegraafabonnees gratis lid kunnen worden met een handige abonnementsgeldteruggaveconstructie, zullen die 50.000 benodigde leden wel geen probleem vormen. Maar dan? De Telegraaf suggereert met 2,5 miljoen abonnees een eigen doelgroep te hebben. Onzin natuurlijk. Dat zijn verhoudingsgewijs zoveel mensen dat ze nog maar twee gemeenschappelijke delers hebben:

1. Ze zijn mensen.

2. Ze hebben een slechte smaak wat krantlezen betreft.

De Telegraaf ziet dat anders: Het gaat om een grote groep mensen, die waar mogelijk betaald of onbetaald werk verricht, die geen extremisme bedrijft en die een constructieve bijdrage aan de samenleving wil leveren.

Vooral de formulering die geen extremisme bedrijft is hilarisch wat de Beschermheer van NUt betreft. 

Kortom, WNL zal wel erg op SBS 6 gaan lijken. Ironisch genoeg gaat naar wij vrezen de krant die altijd schreeuwerige belastingkoppen heeft, nu zelf ons belastinggeld verknoeien met kabelbagger. 

Over één ding zijn NUt en de Telegraaf het eens: het huidige publieke bestel is geen spiegel meer van de samenleving. Een trend is een trend, dus is het misschien wel tijd voor een NUtomroep. We zullen binnenkort een poll houden of die er moet komen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s