Eethuis Weet je Wel (++++)

weetjewel_avondDe voorzitter spoorde onlangs naar Nijmegen om daar met de secretaris een lichte evaluatie te houden van een klein jaar NUtblog. Met een goed gevulde maag en enige alcoholische versnaperingen worden zelfs wij van NUt rapper van tong en daarom dronken de voorzitter en de secretaris eerst als aperitiefje 2 Palm Royale respectievelijk 2 droge witte wijn. Daarna daalden ze af naar de knusse Priemstraat alwaar zij het eethuis ‘Weet je Wel’ betraden om het diner te gebruiken.

Als voorgerecht lieten wij ons door een niet onaantrekkelijke jongedame oerbrood met knoflookboter en een tapenade van groene olijven serveren. Mede door haar verschijning, maar meer nog door de op hol geslagen kachel en de ietwat te hard aangekomen indrinkpartij, steeg het ons naar ons hoofd. Enigszins in een roes lieten wij het hoofdgerecht tot ons komen. De voorzitter koos niet geheel onverwacht voor de pittige Thaise rode kipcurry met rijst; de secretaris was niet veel origineler met zijn roodbaars gegratineerd met tomaat, basilicum en Parmezaanse kaas. Wij lieten daarbij een karaf Italiaanse rode wijn aanrukken, Montepulciano d’Abruzzo genaamd, nadat wij – in een helder moment-  de aanvankelijk gekozen Rioja afsloegen, omdat deze alleen per fles verkrijgbaar was. Gelukkig maar, want anders zou er van zinvolle conversaties geen sprake meer zijn geweest.

De kwaliteit van beider gerechten was prima, zonder echte hoogtepunten. De wijn was prettig scherp, en waarschijnlijk heilzaam voor onze welsprekendheid. Creativiteit kon ons niet toegedicht worden in onze culinaire activiteiten, want als nagerecht bestelden we een espresso. De voorzitter keurde deze Cook en Boon overigens losjes goed.

De sfeer in Weet je Wel is uitstekend; de aankleding past hier goed bij. De bediening, los van uiterlijke beoordelingen, is attent en snel. Het loont weer eens de moeite om even buiten het centrum de minder begaande paden in te slaan. Verwacht echter niet grote bijzonderheden van dit eethuis, maar je hebt snel een goede hap tegen een aardige prijs. Na ampel beraad kwamen de voorzitter en de secretaris dan ook tot een afgewogen en eensgezind oordeel: ++++. Nu geheel nuchter staan we nog steeds achter deze opinie….

De avond had echter nog een staartje en wel in het roemruchte Cinemariënburg, daarover later meer. Laten we de cliffhanger hier ook maar ‘ns proberen.

(Foto: Eethuis Weet je Wel)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s