Eethuys Dorestad (+++1/2)

Koninginnedag is een prima gelegenheid om een restaurant op zijn kwaliteit te beoordelen. Immers, blijft die overeind onder de hoogspanning van de topdrukte? De beschermheer van NUt en zijn partner hadden weer eens wat te vieren en spoedden zich daarvoor naar Wijk bij Duurstede om aldaar neer te strijken in Eethuys Dorestad. Daar was het inderdaad druk, zodat wij moesten wachten op een tafeltje. Toen dat na een kwartiertje beschikbaar was, bleek het precies tussen een hoge- en lagedrukgebied te staan, zodat wij bijna door de open deur naar buiten tochtten. Niets aan te doen, volgens het overigens best vriendelijke personeel. Wij kozen voor scampi’s en vissoep als voorgerecht, lekker. Al waren de scampi’s aan de zoute kant. De huiswijn zorgde voor een eerste +, erg soepel, rond en een hele aangename afdronk.

 

We zetten onze maaltijd in het gemoedelijke, donkerbruine interieur voort met kipspies in zigeunersaus en een schnitzel in champignonsaus. De kip was aan de droge kant, de schnitzel was ongecompliceerd, precies hetgeen de gemiddelde schnitzeleter zal waarderen, zo vermoeden wij. Erbij werden een beetje groente, prima ananas, heerlijke gebakken aardappeltjes en keurige frieten geserveerd. 

Conclusie: Eethuys Dorestad bleef redelijk overeind in het koninginnedaggeweld. Uit ervaring weten we dat het er op minder drukke momenten nog beter toeven is. Wij twijfelen lichtjes, maar delen dan 3,5 NUt ster uit: +++1/2. Overigens, Eethuys Dorestad hanteert keurige prijzen!

 

Foto: http://www.eethuysdorestad.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s