In your pocket

De secretaris las via dit medium dat de voorzitter binnenkort naar Londen gaat. Daar hij enig Brits bloed door zijn aderen heeft stromen, zal de voorzitter bij dit uitstapje geen reisgids nodig hebben. Gelukkig maar, want meestal bereiken ze niet het doel dat ze beogen. Ingehaald door actualiteit of opgesteld door een stagiaire toeristiek blijkt zo’n op het eerste oog handige steun vaak een ongebruikt halffabrikaat. Sommige reisgidsen maken zich er wel makkelijk van af: foto’s die overal ter wereld kunnen zijn genomen of men stelt zelf een zogenaamde spannende ‘top 10’ samen met hoogtepunten. Vaak staan daarin de geijkte bezienswaardigheden; het getuigt van weinig inlevingsvermogen in de kritische globetrotter.

Zelf prefereer ik de Duitse (en dus oerdegelijke) Baedeker. Deze heeft duidelijk zijn huiswerk gedaan en tracht rekening te houden met diverse soorten reizigers middels een groot overzicht van potentiële reisdoelen, inclusief parken en steden of dorpen in de regio. Een relatieve nieuwkomer in deze redelijk verzadigde branche is In your pocket.

Bron: www.inyourpocket.com
Bron: http://www.inyourpocket.com

In your pockets zijn- de naam doet het al vermoeden- uit de kluiten gewassen folders die makkelijk mee te nemen zijn. Het leuke eraan is dat de makers standaard informatie over bezienswaardigheden, openingstijden, historie, etc, koppelen aan actualiteiten door maandelijks een nieuwe versie uit te geven. Een samensmelting van een standard reisgids en de ‘uitfolder’ dus. De recente info biedt met name veel gemak bij het kiezen van een restaurant. Hoe vaak is het u niet overkomen dat u een volgens de reisgids zeer trendy eetcafe moest zoeken, maar dat u aldaar aangekomen een smoezelig geheel aantrof waar het personeel u terstond wegkeek?

Jaren geleden hadden wij in Vilnius (hoofdstad van Litouwen) veel plezier van de aangeschafte In your pocket. Het boekje was trouwens met veel humor geschreven, niveau beschermheer bijna, en ook de kritische noot over de kwaliteit van het eten of de houding van de obers ontbrak niet – en dat zien wij van NUt natuurlijk graag. Dankzij de gids belandden wij in een prima vegetarisch restaurant en ga daar maar aanstaan in Oost Europa.

Enig nadeel is dat de gidsen vooralsnog alleen Oost-Europa bestrijken. Voor zover ik weet, zijn In your pockets niet verkrijgbaar in de winkel. Maar geen nood,  u kunt voor uw  voorpret de actueelste gidsen in pdf (gratis!) downloaden vanaf www.inyourpocket.com. Uiteraard kunt u ze ook op de plaats van bestemming kopen. Misschien toch makkelijker, zodat u niet hoeft te hannessen met het printformaat en ze echt in uw pocket passen.

Een gedachte over “In your pocket

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s