Een dagje circuit

Door een speling van het lot bevond de beschermheer van NUt zich gisteren zomaar op een heus racecircuit. Op het TT Circuit werd geraced door trucks, een nogal tragikomische bedoening die wij van NUt met alle liefde even voor u bespreken. Is zo’n dagje circuit misschien een leuk uitje voor de moderne heteroman? Of kan het hele gezin zelfs mee?

Ligt eraan wie of wat u bent. Het publiek dat op dit evenement af bleek te komen werd vooral gevormd door mannen met korte spijkerbroeken, snorren en tatoeages, bijgestaan door vrouwen met slecht passende topjes. Het was goed weer, vandaar. Herkent u zichzelf hierin? Grote kans dat u het ook leuk vindt!

Op de paddock, zeg maar de parkeerplaats bij het circuit waar gasten ontvangen en auto’s door uitermate serieus kijkende monteurs onder handen genomen worden, ontdekten we ontzettend veel wannabe’s. Merkkleding van het team aan, zonnebril op, glinsterende gebitten. Jaja, in de lagere raceklassen is het zaak zoveel mogelijk op de Formule 1 te lijken, want dan is het net echt.

Datzelfde gevoel bekroop ons toen we de start van de truckrace gingen bekijken. Echte pitbabes hielden gele bordjes omhoog, terwijl de trucks omringd werden door nog steeds serieus kijkende monteurs. Toen het hele spul eenmaal vertrokken was met veel rook en lawaai, bleek de race vervolgens voor de neutrale volger best wel beresaai. Nee, dan was  de ADAC race die daarvoor werd verreden net even wat leuker. Die auto’s zagen er tenminste uit als raceauto’s. En er spinde er ook nog eentje bij het begin van het rechte stuk. Hij spatte dan wel niet uit elkaar, maar het was toch leuk om te zien.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s