Nieuw in Utrecht: Bresson

De voorzitter mocht bijna een jaartje bijschrijven, een mooi moment dus om de Utrechtse binnenstad samen met een bezoek te vereren. Bij Louis Hartlooper attendeerde de achterzijde van de uitloper ons op een onlangs geopend etablissement aan de Oudegracht: Bresson. Dit zou volgens de advertentietekst een heuse Franse brasserie moeten zijn, alwaar de bezoeker zich in Parijs zou wanen. Nu is de beschermheer van NUt een afgestudeerd francoloog, dus we hadden alle reden om het waarheidsgehalte dezes eens te controleren.

Onderweg er naartoe moest de beschermheer denken aan het dorpje St. Bresson dat zich bevindt op de grens van de Hérault en de Gard. Bovenop een bergrug gelegen, niet meer dan een twintigtal huizen, een kerkje en wat moestuintjes op de voor die streken zo kenmerkende terrassen met stenen muurtjes. Verder alleen het gele postautootje dat eenmaal daags langsrijdt. Maar mensen, wat een uitzicht!

Goed, wij stapten dus bij Brasserie Bresson naar binnen. Het interieur daar deed inderdaad denken aan een Parijse brasserie. Er hingen wat late dertigers rond, die elkaar, ook heel Frans, zoenden bij binnenkomst. Verder was het in het niet-restaurantgedeelte wat stil. De obers waren gekleed zoals iedereen denkt dat Franse obers gekleed zijn, wat in de praktijk meestal helemaal niet zo is. De rosé werd aan tafel ingeschonken om het geheel een exquise tintje te geven. Het was geen slechte rosé. Wij vielen een beetje stil en concludeerden dat we eens zouden moeten eten bij Bresson om te kijken of de joie de vivre die de website belooft ook echt waar gemaakt wordt. De beschermheer rekende af en we zochten een iets bruinere gelegenheid op in de vorm van De Vingerhoed. “Verdomd”, zei de voorzitter nadat hij zich daar  aan het raam geïnstalleerd had. “Dit is precies dezelfde rosé.”

2 gedachtes over “Nieuw in Utrecht: Bresson

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s