Voor (rokers)paal

De secretaris is niet altijd een positivo. Gelukkig maar ook, want mensen die altijd lachen en optimistisch zijn, dienen met argwaan te worden aanschouwd. Van sommige geluiden, geuren of aanblikken kan ik behoorlijk treurig worden. Mijn depressieve buien in mistroostige hotelkamers zijn bekend, maar wat dacht u van de nog niet zo lang geleden in het leven geroepen rookpalen op NS-stations?

De paal zelf is al geen esthetische creatie: kleurloos, goedkoop en verwaarloosd doemt die op, vaak op de meest winderige plek op een perron. De mensen die erbij staan, zijn echter nog een graadje erger. Het zijn vaak halfdode schepsels die wanhopig proberen hun verslaving voeding te geven. Hun krijtwitte gelaten vormen een geheel met het  wit van de paal, hetgeen leidt  tot een droevig schouwspel, waar zelfs Hoppers schilderijen nog een puntje aan kunnen zuigen. En zuigen dat doen ze, deze rokersfanaten, met ineengekrompen schouders om de koude te trotseren. Met enig geluk zwermt de rook langs hun gammele gestalten waardoor ze voor de omstanders als schimmen in de aangetaste lucht verdwijnen. Het angstaanjagende geluid van een langsdenderende intercity completeert het treurige gemoed.

Rokerspaal, bron: www.writersblock.net
Rokerspaal, bron: http://www.writersblock.net
Advertenties

2 gedachtes over “Voor (rokers)paal

  1. Had nog nooit zo’n paal gezien… dat krijg je met een goed stel longen en een auto van de zaak. Wat is er eigenlijk de bedoeling van? Zitten er asbakjes in? Is er een afzuigkap bij?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s