Indrukwekkende sportvrouwen (I): Pearl van der Wissel

Hoewel sommige een niet al te lang of onduidelijk leven beschoren zijn, start de secretaris binnen het NUtblog een nieuwe serie: indrukwekkende sportvrouwen. Hij verhaalde al eerder over zijn bewondering voor hardlopende vrouwen, maar zijn blik gaat verder. Welke sportvrouw heeft ons versteld doen staan door haar buitengewone prestaties en/of heeft menig mannelijk toeschouwer hart sneller laten kloppen?

In de eerste aflevering staan we stil bij een topper uit een teamsport waarbij in ons land bij uitzondering  meer aandacht uitgaat naar de vrouwen dan naar de  mannen: handbal. Jaren geleden vestigde toenmalig bondscoach Bert Brouwer de schijnwerpers op zijn team, door te gaan werken met een met een hoogst ambitieus ‘Oranje-plan’ voor de nationale vrouwenploeg, afgekeken van het beroemde Bankrasmodel van de volleybalmannen. Tegenwoordig is het plan niet meer zo strak, maar een talentvol vrouwenhandbalteam is er nog steeds. Toonaangevende speelster daarin is de 25-jarige Pearl van der Wissel.

Pearl van der Wissel. Bron: handball-feminin.be
Pearl van der Wissel. Bron: handball-feminin.be

Van der Wissel meldde zich al snel aan de top. In 2002 werd ze door de Deens club GOG Svendborg verleid en vertrok ze op jeugdige leeftijd uit Nederland. De linker opbouwster speelde een geweldig WK in 2005, waarbij ze werd verkozen in het All Star Team. Van der Wissel is watervlug, behendig en scoort makkelijk. Ziet u een samenvatting van een wedstrijd van de handbaldames, dan valt haar naam opvallend vaak uit de mond van de commentator.

Het is te hopen dat Van der Wissel komende zondag extra krachten uit haar mooie lijf kan halen, want in Rotterdam moet het team een lastig overbrugbare achterstand van 6 goals wegwerken tegen de Oekraine in de play-off voor plaatsing voor het WK in China. NUt duimt vanaf deze plek alvast mee!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s