Eetbar DIT in Den Bosch (+++)

Om de lome zondagmiddag wat dynamiek mee te geven, spraken de Voorzitter en de secretaris een week geleden af in ‘s-Hertogenbosch. Gezellig zo in het midden der woonplaatsen zult u zeggen, maar in werkelijkheid was het een zwaarbediscussieerd compromis, daar beiden te beroerd waren om een langere treinreis te aanvaarden. Toen zij elkaar troffen in de altijd tochtige en allerminst gezellige stationshal was de lucht evenwel zowel letterlijk als figuurlijk opgeklaard.

Zoals vaker doolden de NUt-companen door de stad van de Sint Jan; kennelijk is ons beider richtingsgevoel gauw verdwenen in deze metropool naar Brabantse begrippen. Dit werd opgemerkt door een collega van de secretaris die we tweemaal tegen het kennelijk onzekerheid uitstralende lijf liepen. Desgevraagd adviseerde hij ons een eetcafe, maar daar aangekomen vluchtten wij snel weg, omdat een cordon rokers vijandig bij de voordeur stond geposteerd. Gezien de opentrekkende luchttaferelen was het ook aantrekkelijker om een terrasje aan te doen en na enkele omtrekkende bewegingen vonden we ons heil bij eetbar DIT aan de Snellestraat.

Eetbar DIT. Bron: www.vvvdenbosch.nl
Eetbar DIT. Bron: http://www.vvvdenbosch.nl

Deze eetgelegenheid is idyllisch gelegen; het terrasje biedt een ongedwongen en gezellig onderkomen. De menukaart was samengesteld rondom het thema nostalgie, iets wat de secretaris en voorzitter gezien hun historisch besef zeker aansprak, alhoewel de pontificale afbeeelding van Ted de Braak nu niet bepaald onze eetlust deed opwekken. Van het diner kon men zelf een evenwichtige symbiose maken door diverse tapas-achtige gerechten te combineren. Dit lukte ten dele. Het brood was plichtmatig, de gefrituurde vis met noodles van de Voorzitter zo-zo; gelukkig ontstegen de gambas in de pittige saus met groenten van de secretaris dit ietwat teleurstellende peil. De mooi oranjekleurende rose was hierbij een prima vloeibare begeleider.

De bediening was niet je dat bij eetbar DIT. Het leek wel of men pleinvrees had, want er was zelden een personeelslid wat zijn of haar hoofd even naar buiten stak. Het voordeel was wel dat de Voorzitter zijn cursus Assertiviteit direct in de praktijk kon brengen. Hij bleek een snelle leerling, want met verve griste hij menukaarten, servetten en andere benodigdheden naar de tafel. Zelfs later thuis moest hij nog in actie komen: door problemen met de pinautomaat bleek de rekening dubbel te zijn afgeschreven.

De espresso als toe sloegen we redelijk vlot achter de kiezen. Na betaling toverde DIT nog een glimlach op onze nog enigszins hongerige monden: op de achterkant van het visitekaartje stond het ludieke terrasreglement, dat gelijkenissen opriep met NUts eigen kant- noch walvoorwaarden! Zo blijkt de bediening van de eetbar niet te reageren op he, jo, joehoe of gefluit, wel op ober of he lekker ding. Misschien moeten we deze laatste banale uitroep volgende keer dan maar van lieverlee uitproberen om tijdig aan ons gerief te komen.

DIT springt qua originaliteit er op sommige aspecten wel uit: het geheel oogt hip, het menu is zeker niet standaard, het terrasje is prima en ook binnen ziet het er trendy uit. De eigenaars doen er echter verstandig aan om de focus binnen het beleidsplan te leggen op twee niet onbelangrijke zaken als je een restaurant exploiteert: de kwaliteit van het eten en de alertheid van het bedienend personeel. We komen daarom uit op een niet becorrespondeerbare +++.

2 gedachtes over “Eetbar DIT in Den Bosch (+++)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s