Restaurant NU (+++1/2)

Ach ja, het was zo één van die warme zomeravonden zoals we er in Nederland, klimaatverandering of niet, veel te weinig van hebben. De Beschermheer en mevrouw de Beschermheer wilden graag nog eens ter tafel in het Eerselse restaurant met de beloftevolle naam Promessa, maar altijd als wij dat plan opvatten zijn ze daar twee weken lang gesloten vanwege de vakantie. Juist een toptijd voor een dergelijk etablissement, lijkt ons, merkwaardig.

We dienden dus een andere gelegenheid op te zoeken op de drukke, sympathieke markt van het Brabantse dorp. En dan liefst niet te dicht bij de loeiende boxen horend bij de op het midden van de markt neergeplempte podium, waarop iets ten gehore gebracht werd wat bedoeld zal zijn geweest als muziek. Mevrouw de Beschermheer ruikt dankzij haar Zeeuwse roots direct wanneer het mosselseizoen van start gegaan is en had al net zo direct ontzettend veel zin in de betreffende lekkernij. Nu doen mosselen mij altijd direct denken aan foetussen, maar dat mag de pret niet drukken, ze zijn erg lekker en in de bereiding gaat meestal niet al te veel fout.

We bleken mosselen te kunnen krijgen bij Restaurant NU, dat op beschaafde afstand van eerdergenoemd podium lag. We startten met een broodje met tapenade. Heerlijk brood, geen bijzondere tapenade. De mosselen waren vervolgens net wat aan de zoute kant, zodat de icetea rijkelijk vloeide, al was dat ook het geval doordat de Beschermheer nog een vochttekort weg te werken had, dat hij effectief opgebouwd had door eerder op de dag bij temperaturen boven de dertig graden dik 100 kilometer te gaan fietsen door de Voerstreek. De grote dorst was ook meteen de reden dat we afzagen van een test van de rode huiswijn, de gevolgen van het te drinken volume zouden niet te overzien geweest zijn. Verder was de friet friet en niet meer dan dat.

Behalve aan de rode wijn, is een restaurant vaak snel te beoordelen op de salades. Helaas bleek deze niet standaard bij het menu inbegrepen te zijn, wat toch eigenlijk wel hoort bij een zichzelf respecterende eetgelegenheid. Dus zelf maar besteld: niet veel, wel leuk vormgegeven en met een onopvallende maar zeer prettige dressing. Voor het dessert wendde de Beschermheer zich tot een belendende ijstent. Al met al brachten we twee genoeglijke een betaalbare uurtjes door bij NU. Bovendien bleek onze fobie voor de beruchte ´verkeerde mossel´, die leidt tot een minder aangename nacht met allerlei verschijnselen die toe te schrijven zijn aan een acute voedselvergiftiging, ongegrond. Verder maakte de Beschermheer zich er nogal makkelijk vanaf door niet eens even de moeite te nemen om te bekijken hoe het interieur en de achtergelegen tuin eruit zien. Het personeel was in ieder geval jong, maar correct. Drieëneenhalve ster dus, en hopen dat Promessa de volgende keer wél open is.

Een gedachte over “Restaurant NU (+++1/2)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s