Een zeer korte kennismaking met ‘A Very Short Introduction’

A Very Short IntroductionNon-fictie, de voorzitter houdt ervan. Een realist als ik ben en bovendien met een honger naar kennis. Het Sachbuch dus, zoals de Duitsers dat zo mooi zeggen.

Bij dezen een warme aanbeveling; schaf  één of meerdere boeken aan van de serie A Very Short Introduction van Oxford University Press. Boeiende leesstof voor bijvoorbeeld tijdens de vakantie.

De voorzitter heeft meteen hoog ingezet met deel 186 (er bestaan er al zo’n 200) The Meaning of Life – A Very Short Introduction.

Je kunt zeggen dan hoef je de rest niet meer te lezen, of juist wel … Enfin, probeer ook ‘ns één van deze titels: Documentary Film – AVSI, Drugs – AVSI, Modern Ireland – AVSi of Dreaming- AVSI.

Wat maakt deze serie anders dan de beruchte ‘ … voor Dummies’-serie? De vorm(geving) is beter, de aanleiding is anders, nl. vergroting van kennis en als laatste de inhoud. Die maakt nieuwsgierig naar meer en brengt je op nieuwe ideeën.

Voorlopig is er, volgens NUtblog, nog geen Nederlandse vertaling beschikbaar, de boekjes zijn voor rond € 10,- verkrijgbaar via Oxford University Press.

(Afbeelding: tripleat.com)

Advertenties

2 gedachtes over “Een zeer korte kennismaking met ‘A Very Short Introduction’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s