Sint Agatha (plekken in NL wigk (6))

Het is tijd voor deel zes van onze serie ‘plekken in Nederland waar ik graag kom’. Vandaag St. Agatha, een Brabants dorpje aan de oevers van de Maas.

Het was een mooie, hete zomerzondag, zo’n dag met een landerigheid die constant op de loer ligt …
Doel van het bezoek was het nieuwe onderkomen van de zeer gewaardeerde oom en tante van de voorzitter (eerstgenoemde had het Agathaanse landschap versneld langs zich heen zien gaan voor hij mij op station Cuijk oppikte).

KruisherenkloosterHet is een ‘echte’ reis naar het dorpje vanuit het midden des lands, via o.a. het gloednieuwe station Mook Molenhoek. Vroeger kwam de voorzitter vaak en graag in Mook (gem. Limburg!). Was de voorzitter toen ook al voorzitter? Jazeker en wel van een ‘clubje’ waar in feite de rigide beginselen van NUt liggen, maar dat terzijde. De gevoelens van nostalgie waren van korte duur.

Goed, de voorzitter aanschouwde het huis en zag dat het goed was. En ook het schuurtje in aanbouw zal spoedig voltooid worden, wellicht bestreken met een camouflagepatroon?

dessertSt. Agatha is een plek om oud te worden, bleek ook tijdens onze zoektocht naar bramen voor het dessert. Over oud worden gesproken: een stok was een welkom hulpmiddel geweest om de grootste bramen te bereiken …
We liepen langs het Kruisherenklooster uit de 14e eeuw. Tegenwoordig huist hier een Erfgoedcentrum dat zorg draagt voor de archieven en boeken van Nederlandse kloostergemeenschappen. Een mooi initiatief.

Het diner wat volgde was eenvoudig doch voortreffelijk en met liefde bereid door de gastvrouw. Zalm en pasta met verschillende kruiden. Dat was twee keer opscheppen dus; het dessert spreekt voor zich (zie foto)! De voorzitter twijfelt geen moment en kent 4 NUt-plussen toe (++++).

Met recht kan ik zeggen dat dit een plek is ‘wigk’!

(Afbeelding: DymphieH@flickr.com en de voorzitter)

Update: 13 maart 2016

Advertenties

2 gedachtes over “Sint Agatha (plekken in NL wigk (6))

  1. Wij waren zeer vereerd met het bezoek van de voorzitter, en zijn nog meer in onze sas (met name de vrouw achter de kachel) met het verslag en de toegekende plussen. Jammer dat de foto van het dessert slechts een klein rood kruisje is. De voorzitter blijft altijd welkom!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s