Campingstoelgang

Het menselijk lichaam is een wonderbaarlijk samenspel van organen, spieren, vloeistoffen en wat al niet meer. Er kan veel mis gaan – de secretaris ziet van beroepswege honderden aandoeningen en behandelingen voorbij komen -, maar eigenlijk gaat het bijzonder vaak wel goed. De lichamelijke processen waarvan er ongetwijfeld zich duizenden tegelijk afspelen, steken gestroomlijnd en efficient in elkaar. Toch zijn er omstandigheden die een kink in de kabel kunnen leggen. Neem nu het ontlastingsproces. De secretaris schreef hier ooit eerder over, maar specificeert zich alhier tot 1 locatie: de camping.

Zijn eega en hij doen iedere zomer een uitputtende wedstrijd wie het eerst een uitwerpsel van enige omvang kan overleggen op een al duizend malen door tientallen nationaliteiten volgescheten campingplee. Dit is geen sinecure, want zodra je een gemiddeld campingsanitair betreedt, roepen alle zintuigen je als een guardia civil een halt toe. En mocht het er bij uitzondering een keer fris uitzien en het er niet onaangenaam ruiken, dan zijn het vaak de mede-toiletgangers die me ervan weerhouden er een flinke homp uit te gooien.

Bron: http://tjarkovanheese.nl
Bron: http://tjarkovanheese.nl

De secretaris kan er nog steeds niet bij dat andere mannen in zo’n openbare ruimte zo ongegeneerd zitten te scheten, steunen en kreunen om hun behoefte te doen. Is het feit dat ze slechts door een gammel deurtje van de anderen zijn afgesloten, voldoende om lekker los te gaan? Hebben ze geen angst om in een moment van stilte de drol te water te laten, zodat buurman links en buurman rechts weten dat het proces gaande is? Hoe zou dit bij de over het algemeen iets beschaafdere vrouwen verlopen? De secretaris verifieerde dit bij een vrouwelijk lid van de klankbordgroep en vernam dat deze meta-geluiden bij het sterke geslacht wel meevielen. Toch slaagde ook zij er niet in spoedig op vakantie een fatsoenlijk product af te leveren. Er zullen dus andere oorzaken zijn die dit jaarlijks terugkerend probleem zouden moeten verklaren.

Misschien is het lichaam ietwat in de war, nu de dagelijkse structuur is verdwenen? Missen we onze vertrouwde verjaardagskalender waar we elke keer al schijtend tegenaan kijken? Passende verklaringen zijn zeer welkom om deze niet te onderschatten kwaal te lijf te gaan. Want de consequenties kunnen uitermate vervelend zijn: dagenlange obstipatie of robuuste winderigheid, alhoewel we van deze laatste nood een deugd kunnen maken:  een competitie wie de vieste kan laten, het liefst evenwel niet in de binnentent…

Advertenties

2 gedachtes over “Campingstoelgang

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s