Bewust asociaal

StiltecoupéZaterdagmorgen rond 9.30 uur, de overvolle intercity van Maastricht naar Alkmaar: “Regels zijn er om doorbroke te worre …”, snerpt een ‘dame’ door de stiltecoupé. Een heer heeft zojuist uitgelegd dat deze coupé bedoeld is voor mensen die in rust willen lezen/werken/denken. “Er was gee plak mee over erges anders”, volgens de andere ‘dame’. Kort daarvoor zaten deze Limburgers luid te ouwehoeren tegen elkaar.
Even later komt de conducteur zijn ronde doen en na ingelicht te zijn door de man, wijst hij de onruststooksters nog ‘ns op de bekende sticker.
Enfin, dat was aan dovemansoren gericht …

De voorzitter was er niet al te veel door afgeleid totdat in Eindhoven twee oudere paartjes instapten.
Eén van de mannen zou vroeger een goede stadsomroeper geweest zijn. Na met z’n vieren de nieuwste familieroddels (die is dood, die is bijna dood, etc.) luid doorsproken te hebben, ontdekte de ‘stadsomroeper’ het treinraampje: “Zie je wa doar staat?” “Da betekent stiltecoupee, dan mag je nie proaten.” Voor dit clubje was dit blijkbaar aanleiding om er nog ‘ns een schepje bovenop te doen.

U kent waarschijnlijk die SIRE-campagne ‘Onbewust asociaal’; vandaag dacht de voorzitter oprecht of het, op dit vlak, ooit nog goed komt met de mensheid.

(Foto: gijsvanderwal, flickr.com)

3 gedachtes over “Bewust asociaal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s