Eigen baas

Docent Goedhart met zijn flinke pens leidde het trio van NUtblog ooit in in de wereld van baasjes, chefs en managers. Een blik op je eigen of andermans connecties op LinkedIn wijst uit dat bijna iedereen tegenwoordig wel ergens manager van is. Account managers, projectmanagers, salesmanagers, communication managers: waarom lijkt iedereen om je heen zo succesvol? Hoeveel gewillige onderdanen sturen ze aan met hun daad- en overtuigingskracht? Hoeveel (knappe) management-assistentes hebben ze tot hun dienst? Hoeveel stropdassen hebben ze thuis netjes gesorteerd in de kast hangen? Wie strijkt hun overhemden of mantelpakjes?

De titel ‘manager’ wordt tegenwoordig wel erg makkelijk gehanteerd. Zo is een contentmanager niets anders dan ordinair een stuk tekst van een site of applicatie bijhouden. En wat doet een people manager? De hele dag ouwehoeren met vastgeroeste medewerkers om weer het beste uit ze te halen? Een servicedesk manager is continu in de weer met het afhandelen van allerlei kloteprobleempjes. Het bestellen van bureau-artikelen en het bijvullen van de koekjes en koffie wordt gedaan door de officemanager. Een collega van me vertelde me laatst dat er ooit een bedrijf (geen eenmanszaak) was dat meer leidinggevenden telde dan medewerkers. Gekker moet het toch niet worden.

Bron: www.plu.edu
Bron: http://www.plu.edu

De secretaris heeft al moeite om het huis te fatsoeneren en samen met vrouwlief allerlei bijkomende problematiek als verkeerd aangesloten abonnementen, vernielde peuterbrilletjes en onverwachte studiedagen van basisschoolpersoneel het hoofd te bieden. Tijd voor een cursus huishoudmanagement? Nee, de secretaris ambieert geen functie als manager, zoveel is hem wel duidelijk. En in tegenstelling tot menig omhooggevallen figuur op zulk een positie, beschikt hij over een aardige dosis zelfkennis. Bovendien is hij tot op heden nog niet in staat zijn eigen stropdas te strikken. De secretaris blijft liever eigen baas, dat is al moeilijk genoeg!

3 gedachtes over “Eigen baas

  1. Of het niet erg genoeg kan zijn: in mijn werkkring zitten alle managers van de organisatie collectief op een mba-cursus. Na iedere sessie wordt steevast het geleerde bij wijze van proeftuintje op de organisatie losgelaten. Over ongeveer 1 jaar als de bul is uitgereikt, begint de grote ‘chestbeating’. Help!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s