Krijg de kleren

Mannen en kleren kopen, het is zelden een gelukkige combinatie. Loop door een doorsnee winkelstraat en je ziet de gelaten koppen achter hun vriendin, vrouw of -kan het erger- moeder aansjokken, meestal op zo’n anderhalve pas achterstand, als een wielrenner die aan de staart van het peloton bungelt. Een oud-huisgenoot van me, die gezien zijn leeftijd al lang married with children had kunnen zijn, werd eenmaal in de vier jaar door zijn zus van een geheel nieuwe inhoud van zijn kledingkast voorzien. Efficient, maar vrij triest.

De meesten moeten echter vaker aan de bak om er niet als een jodokus bij te lopen. Sommigen treffen het nog slechter omdat ze ook vrouwlief moeten bijstaan in haar kledingkeuze wat natuurlijk helemaal een onmogelijke opgaaf is. De secretaris is vaak liever in het bijzijn van vrouwen, maar in een winkelcentrum is het andere geslacht toch niet altijd cooperatief en meelevend. Het moeilijkste moment is wanneer ze uit het pashokje tevoorschijn komt. Zeg je niets, dan ben je in haar ogen een ongeinteresseerde klootzak of vind je het helemaal niets. Probeer je enig opbouwend en redelijk deskundig commentaar te geven, in de zin van ‘in deze oog je wat bleekjes’ of  ‘deze kleedt wat minder af’ dan denkt ze meteen dat je haar te dik, lelijk of onmogelijk vindt. Rest nog 1 antwoord: ‘wauw, die staat mooi’, maar helaas, ook dat biedt geen soelaas. Of ze herhaalt dan net zo lang  ‘echt waar?’ tot je opgeeft, of ze zegt ‘dat zeg je maar om er van af te zijn’. En je zult zien: die ene keer dat het goed verloopt, besluit ze zelf om dat kledingstuk toch maar in de winkel te laten liggen.

Bron: www.elizatimersma.nl
Bron: http://www.elizatimersma.nl

Velen hebben wel een tactisch strijdplan in gedachten als ze met hun opgewonden partner de arena betreden. Sommigen blijven pontificaal bij de ingang staan wachten, in de hoop dat vrouwlief opgejaagd wordt en overgaat tot impulsieve aankopen. Een tweede categorie spoort de dames op een andere manier aan: ze zoeken fanatiek mee om ze snel in het pashok en aan de pinautomaat te krijgen. Anderen trachten van de nood een deugd te maken en staan -liefst op een strategische plek in de buurt van de kleedhokjes- te geilen op andere vrouwen of opgedirkte verkoopsters.

Een ding is zeker: kleding shoppen duurt altijd veel langer dan een man denkt. Een blik op zijn horloge doet hem balen dat hij weer eens het einde van een tennis- of wielerwedstrijd op TV heeft gemist. En bij thuiskomst moet een man vooral niet vergeten de ingeslagen waar nogmaals aan te prijzen en het bonnetje zo gauw mogelijk weg te flikkeren. Hij scoort helemaal veel punten, als hij haar complimenteert, wanneer ze de recente aankoop voor het eerst aantrekt. Laatste vileine tip: mocht u in gezelschap van anderen verkeren, attendeer hen dan stiekem op het nieuwe kledingstuk. Nog een compliment voor de stralende vrouw en de rest van de dag kan niet meer stuk!

Advertenties

2 gedachtes over “Krijg de kleren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s