Olivier (++1/2)

Op een nogal willekeurige donderdagavond in november stonden de Voorzitter en de Beschermheer in het centrum van Utrecht voor de keuze: Febo of Olivier. De Voorzitter was degene die nog niet had gegeten en hij hakte zonder dralen de knoop door, zodat we even later de volle omgebouwde kerk waarin Olivier gehuisvest is betraden.

Temidden van het lawaai werden we opgewacht door een soort van serveerster die ons bij de bar neerplantte waar we op een tafel dienden te wachten. Ze keek er niet bij of ze het erg vond. Al snel kregen we een tafeltje in het oog dat we  gauw bezetten, waarna een beeldschoon meisje vlotjes de bestelling opnam. Geen idee waar zij heeft leren flirten, maar het moet een uitstekende leerschool geweest zijn. Bovendien, zet haar een Aegon muts op en ze kan zonder twijfel fantastisch schaatsen.

De Voorzitter waagde zich aan tomatensoep met brood en diverse smeersels (aioli,tapendade, etc.), kreeg vervolgens van de Beschermheer een kop koffie met likeur en bonbons cadeau, terwijl die zelf bij wijze van dessert een luikse wafel met warme kersen en vanille-ijs naar binnen stond te proppen. Gezegd moet worden dat de samenwerking tussen bediening, keuken en bar bijzonder moeizaam verliep, wat resulteerde in overdreven lange wachttijden. Maar lekker was het over het algemeen wél! Ook merkwaardig: per toeval was de Beschermheer getuige van de controle van de toiletten door een medewerker. Die zag voor het gemak een enorme plas urine voor de pissoirs over het hoofd.

Kortom, mixed feelings. Olivier biedt een mooie en goed aangeklede ruimte en een zeer redelijke keuken. Het personeel is aardig en soms adembenemend, maar laat tegelijkertijd behoorlijk wat steken vallen. En tja, dat kost sterren. We komen niet verder dan 2,5 uit 5: ++1/2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s