Fraai design: VanMoof

Op zoek naar een Strida-vouwfiets (waarover later meer), werd de Beschermheer van NUt uitgenodigd bij de in Amsterdam gevestigde importeur van deze kekke vouwfietsjes. Daar aangekomen viel ons oog echter óók op de VanMoof fietsen die het bedrijf ontwerpt, laat maken en vermarkt.

Het zijn bijzondere rijwielen, met een fraai ‘less is more’ design. De VanMoofs zijn bedoeld voor het stadsverkeer en daar lijkt het inderdaad een fijne fiets voor.  VanMoof-bedenker Taco Carlier legde ons uit dat het design een kruising vormt tussen de urban bicycles die Amerikanen gebruiken en de klassieke Nederlandse stadsfiets.

Zo op het oog is het een slim en geslaagd ontwerp. De fiets straalt robuustheid en eenvoud uit door de oversized blanke aluminium buizen en is voorzien van intelligent verwerkte verlichting op zonne-energie. Er is zelfs een model met een geïntegreerd slot, terwijl aan een damesmodel nog gewerkt wordt. Meest verbazingwekkend is de prijs: slechts € 398,-. Voor dat bedrag doe je héél cool boodschappen, al hebben wij nog geen exemplaar met bagagedrager gespot.

8 gedachtes over “Fraai design: VanMoof

      1. Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik die vouwfietsen er op z’n minst uitdagend uit vind zien. Hoe rijdt dat nou? Het ziet er wat wiebelig uit met dat zadel zo bijna boven het achterwiel…

  1. Nou, rijdt best ok tot nu toe. Niet om de tour mee te rijden natuurlijk, maar je kunt er best tempo mee maken. Zo’n klein voorwieltje heeft natuurlijk wat zenuwachtig rijgedrag tot gevolg en je voelt met zulke kleine wieltjes hobbels en bobbels goed. Binnenkort volgt een recensie!

  2. Ik heb nog een Strida staan (en is te koop) maar er is (geloof ik) nog een vrij ingrijpende reparatie uit te voeren. Nadere info is bij de Secretaris te krijgen ivm tijdelijke stalling aldaar.
    Een Strida is een eigenzinnige vouwfiets, je maakt er de blits mee in het verkeer maar fietst voor geen meter. Alleen kleine afstanden. Zeker als je wat zwaarder bent. Boven de 80 kg? Begin er niet aan.

  3. Gelukkig haal ik de 80 kg bij lange na niet! Blits is ie zeker, de fietskwaliteiten heb ik nog onvoldoende uit kunnen testen. Wel is het zo dat ik bewust voor de grootste wielmaat gekozen heb, daar zou je best vaart mee moeten kunnen maken! Een review volgt binnenkort op het onvolprezen (:)) NUtblog!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s