Yolanthe’s roze trui

2010 is het jaar van de grote wielerevenementen. Na de Vuelta in 2009 in Assen gaat nu in juli de Tour de France van start in Rotterdam. En natuurlijk gaat daarvoor nog de Giro d’Italia van start in Amsterdam, zodat we met een gerust hart van een heuse trend kunnen spreken.

De leiderstrui van de Giro is één van de meest opvallende die we zien bij wielerwedstrijden. De kleur roze is voor zover wij weten in geen enkele andere profkoers gereserveerd voor de leiderstrui. Zoals het geel van de Tour de France afkomstig is van de kleur papier waarop de organiserende krant l’Auto in vroeger tijden gedrukt werd, is het roze afkomstig van de papierkleur van la Gazzetta dello Sport. Met het verschil dat l’Auto allang niet meer bestaat (nu l’Equipe, de organisatie van de Tour is in handen van ASO, dat wel nauwe banden heeft met l’Equipe) en de Gazzetta nog altijd voor de Giro verantwoordelijk is.

Persoonlijk vinden wij het een prachtig idee, een trui in een kleur die nog altijd onterecht geassocieerd wordt met homoseksualiteit en Beertje-Paddington-huppelk#tjes. En hoe ziet die 2010 editie roze trui er dan uit? Daar hebben we Yolanthe Cabau van Kasbergen voor!

Bron: wielrennen.startpagina.nl

Een gedachte over “Yolanthe’s roze trui

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s