Secretaris’ muzikale schijf van 5 (deel 1): ‘The man mountain’ van Bow Wow Wow

De schijf van vijf is weer helemaal terug van weggeweest. De secretaris stelt daarom een muzikale variant voor u samen: hij poogt zijn vijf favoriete nummers aller tijden te presenteren. Geen gemakkelijke opgave natuurlijk, en het is maar de vraag of deze intieme selectie een jaar later nog opgeld doet.

Vandaag de willekeurige aftrap met het nummer ‘The man mountain’ uit 1983 van de punk/ new wave band Bow Wow Wow. De secretaris schreef hier een van zijn eerste blogs over, maar nog niet overtuigd door het medium, helaas iets te bescheiden. Bow Wow Wow bestond voor een groot deel uit enkele overgebleven mieren van Adam and the Ants. Nadat de later beroemd geworden Boy George was afgewezen, werd op voorspraak van Malcolm McLaren de in 1966 te Burma geboren tiener Annabella Lwin als zangeres aangesteld.

De secretaris vond -dit keer niet op youtube- een optreden terug uit het legendarische Countdown. Het interview vooraf van een nog jonge Erik de Zwart is erg onbenullig, deels ook veroorzaakt door de overduidelijke desinteresse (of is het bedwelming?) van Lwin en gitarist Matthew Ashman. ‘The Man Mountain’ duurt slechts twee minuten, maar de melodie brengt de secretaris altijd in vervoering. De mysterieuze klanken, de Afrikaanse invloeden, de wazige tekst (leuke bijkomstigheid was dat toendertijd veel muziekprogramma’s ondertitelden) en de exotische en ongrijpbare Lwin: de secretaris trekt al 25 jaar de conclusie dat dit luistergenot steeds veel te kort is. Het nummer kwam als alarmschijf in juli 1983 de top 40 binnen en bereikte de derde plaats (bron: Hitdossier).

Een gedachte over “Secretaris’ muzikale schijf van 5 (deel 1): ‘The man mountain’ van Bow Wow Wow

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s