Paus gaat bloggen

Het NUtblog, uw gids bij alle lichte en zware levensbeschouwelijke vraagstukken, krijgt er serieuze concurrentie bij. De Paus heeft volgens de Telegraaf namelijk besloten om te gaan bloggen. Hij voorziet “diepere banden over grotere afstanden”, een poëtische zinsnede waar wij niet direct op gekomen zouden zijn, al kan het het ook een gelukkig uitvallende vertaling van een kromme Duitse of Latijnse zin zijn natuurlijk.

Is deze beslissing van Benedictus XVI, die zijn naam hiermee overigens eer aan doet, een absolute doorbraak? Nee, het Vaticaan was al druk bezig met vodcasts op de iPhone en iPod. Bovendien zitten ze hardstikke op Facebook.

Wij van NUt zijn vooral benieuwd hoe de Paus om zal gaan met de moderation van de comments. De tone of voice van een goede blog is wat ons betreft bescheiden, oprecht, licht humoristisch en vooral zelfrelativerend. En daar noemen we een paar puntjes waar het Vaticaan, in de ogen van de beschermheer dan toch, nog niet echt in uitblinkt. En wie kaatst, mag de bal verwachten. Onderstaande cartoon van godisamyth.com “verwoordt” dit prima:

Een gedachte over “Paus gaat bloggen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s