Tachtig procent is goed – Restaurant De Garde, Utrecht (++++¼)

De broer van de voorzitter zei het onlangs goed: Japanners hebben een goede gewoonte om te stoppen met eten als ze aan 80% van hun verzadiging zitten. Helemaal geen slechte gewoonte; less is more zou ik zeggen.

De voorzitter werd door zijn partner voor een verrassingsdiner meegenomen naar de Drieharingstraaat in Utrecht. Natuurlijk kent hij al de usual suspect in dit steegje, nl. Van Buuren (een prima tent overigens. Wij kwamen echter bij de buren terecht, Restaurant De Garde, een locatie van geheel andere orde!
Het eten en de omgeving kunnen nog zo geslaagd zijn, als de bediening pet is, dan drukt dit vaak een stempel op de gehele avond. Wat een verademing was het dat beide gastvrouwen hun vak verstaan. De wijnkaart en dinerkaart werden op het juiste moment aangeboden, tussendoor werd geïnformeerd naar onze ervaringen en ook de gerechten buiten de kaart werden vakkundig toegelicht.

Wij kozen voor een groentetaartje van deeg (zanddeeg volgens mijn tafelgenote) met blauwe kaas gecombineerd met linzen en kruiden. Daarnaast rode poonfilet met garnaaltjes, asperges, paarse aardappel en een paprikasalsa. Laatstgenoemde was wat de voorzitter betreft een feest voor tong.
Hierbij dronken wij een goed glas huiswijn (gastvrouw was niet te beroerd met haar maatvoering) en vooraf zorgden brood (bruin en wit) met boter en aioli voor een goede bodem. Unaniem waren we het eens over smaakcombinatie en kwaliteit van het ons gebodene; zeer goed! De porties waren wellicht wat karig maar u weet wat de Japanner zegt ;)
De graadmeter van zo’n avond is natuurlijk de espresso. Segafredo zag ik op het transparante glaasje en ik proefde dat het goed was …

Hebben we dan nog iets te zemelen, nu ja, de akoestiek was niet ideaal. De stemmen schoten door de ruimte en we moesten echt wennen aan nabijheid van andere gasten.
Al met al wil ik toch een nog niet ingezette ++++¼ geven voor dit etablissement.

(Afbeelding: degarde.nl)

4 gedachtes over “Tachtig procent is goed – Restaurant De Garde, Utrecht (++++¼)

  1. De secretaris (zou hij niet nog een stukje schrijven voor het Zevenaarse suffertje???) is mij een slagje voor.

    Heeft de partner van de voorzitter al zoveel positieve invloed?? De voorzitter eet KAAS !!!
    Of heeft de favoriete kleur blauw doorslag gegeven??
    Mijn voorkeur gaat uit naar mijn eerste overweging.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s