Recensie Terang (Oudegracht, Utrecht) (+++1/2)

Eigenlijk stond er een herhalingsbezoek aan alltime highscore restaurant Blauw op het programma, maar helaas, wij zijn niet de enigen die enthousiasme opbrengen voor deze eetgelegenheid. Dientengevolge was de boel volgereserveerd en moesten meneer en mevrouw de Beschermheer hun gastronomische heil elders gaan zoeken. De iPhone wees ons op een andere Utrechtse Aziatische mogelijkheid: Terang aan de Oudegracht. De Voorzitter zei na een korstondig overleg dat het er niet duur was en goed, dus niets stond ons nog in de weg.

Terang bleek gelegen in zo’n ondergronds hol aan de gracht, die door de lokalen ook wel werven genoemd worden. Geen plek voor mensen met claustrofobie of traumatische nooduitgangervaringen, maar het oogt altijd wel gezellig, zo’n paraboolvormig dak. We werden uitsterst hartelijk ontvangen en kozen, nadat de Beschermheer zijn tafelgenote weinig subtiel onder druk gezet had, unaniem voor het duurste combinatiegerecht dat deelname van minimaal twee personen vereiste en de naam Phuket met zich meedroeg.

De eerste gang bestond uit een loempia, een sateetje en een visburgertje, samen met wat versiergroenten en twee sausjes. Niets spectaculairs, maar wel lekker. We vervolgende onze maaltijd met een kipgerecht met haricots verts in een gele curry, kleine stukjes bief in een oestersaus en tropische visfilet, ook in een saus. Daarbij nog gewokte groenten in een jawel, saus, en een frisse salade met een sinaasappeldressing. Ook hier gold weer: niet spectaculair maar zeker wel lekker. En gezien de ruime hoeveelheid groente nog gezond ook. Verder gebakken rijst en wat mihoen.

Het dessert werd gevormd door een ijscoupe met meloen en mango en een berg slagroom. U begrijpt het al: niets spectaculairs maar wel lekker.

Nadat een foutje op de rekening vlot werd rechtgezet, de bediening was sowieso keurig en prettig, en we ons hoofd gestoten hadden aan het lage plafond bij de toiletten, gingen wij tevreden en met een zeer goed gevulde maag naar huis en deelden 3,5 NUTsterren uit: +++1/2.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s