Best een heel leuk zwembad: Mosaqua

De Beschermheer van NUt zou het bijna vergeten, maar hij dient nog een review te schrijven van Mosaqua, een zwembad te Gulpen. Natuurlijk weet u waar dat ligt, Gulpen. Zuid-Limburg en anders nergens, potverdorie. En Mosaqua ligt dan weer aan de voet van Gulperberg, om precies te zijn aan de voet van de beklimming met de mooiste naam van Nederland: de Koning van Spanje. De beklimming zou overigens zo heten omdat de Koning van Spanje (wie anders?) er ooit zijn tenten opgeslagen zou hebben tijdens een veldtocht.

Goed, nu u weet waar het is, bent u er vast benieuwd naar of daar wat lol te beleven valt. Wij gingen er naartoe met twee speelse volwassenen van begin dertig, twee kleine kinderen van een en bijna drie en twee zeer vitale senioren hoewel een van deze twee de voorgaande dag haar enkelbanden bijkans aan gruzelementen had gewandeld. Een uitglijdertje op glad wegdek, vandaar.

Het is een beetje een klungelig zwembad qua omkleden als u het mij vraagt. Wij misten met al dat grut de grote kleedkamers die doorgaans aanwezig zijn en vonden het ook niet zo praktisch dat je werkelijk alles wat je bij je hebt in een kluisje moet proppen. Andere ophangplekken voor spullen die niet interessant zijn om te jatten zijn er namelijk niet.

Maar het zwembad maakt veel goed. Nog nooit zo’n spectaculaire stroomversnelling meegemaakt, al is het de eerste keer wel even uitkijken dat je je knieën nergens stoot. Wat is er verder allemaal? Een mooie, lange glijbaan. Een korte, brede familieglijbaan, een 25 meterband met van tij tot tijd golven, een duikplank, een kinderbad, een peuterbad en een buitenbad, maar voor dat laatste was het wel erg koud. Al deze attracties zijn zeker niet flauw uitgevoerd, zodat het er goed toeven is. Veel van de glijbanen zijn ook goed te doen met kinderen, als je tenminste een beetje avontuurlijk aangelegde kinderen hebt.

Kortom, Mosaqua is een prima uitje op een koude of regenachtige dag, al is niet iedereen even enthousiast.

Advertenties

Een gedachte over “Best een heel leuk zwembad: Mosaqua

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s