Secretaris’ muzikale schijf van vijf (deel 2): Culture Club – Karma Chameleon

Hot news vanuit de BBC: Boy George van de Culture Club denkt 30 jaar na oprichting van de band voorzichtig aan een reünie. Dit prikkelt de secretaris om aan zijn tweede deel van zijn muzikale schijf van vijf te beginnen. Overigens is het een kleine stap van deel 1 (Bow Wow Wow) naar deel 2, want Boy George stond bij die formatie onder het niet al te levensvatbare pseudoniem ‘Leutenant Lush’ kortstondig als leadzanger naast Annabella Lwin. Na zijn snelle vertrek formeerde hij met drie kompanen een eigen (multi-culti) band, Culture Club. Met de drummer, Jon Moss, onderhield de homoseksuele George enige tijd een knipperlichtrelatie.

In 1982 scoorden ze hun eerste flinke hit met het prachtige ‘Do you really want to hurt me’. De secretaris zet echter hun allergrootste succes in het zonnetje: ‘Karma Chameleon’, dat een jaar later in de top 40 de toppositie bereikte, evenals in liefst 15 andere landen wereldwijd. Van Karma Chameleon wordt de secretaris altijd vrolijk: de kleurrijke song reactiveert de inmiddels stroef geworden dansheupen. Het intro en de mondharmonica, gevolgd door de opzwepende reggae-pop beat, maken het tot een klassiek swingnummer.

Jammer dat het met Boy George al gauw de verkeerde kant op ging. De androgyne artiest zocht zijn heil steeds meer in de drugs en zweefde enige keren op de rand van de dood. Even keerde hij nog terug op het podium met een korte solocarriere, maar de laatste twee decennia later vernamen we slechts nog over zijn onfrisse zaakjes. Van de comeback moeten we dan ook maar niet teveel verwachten, zeker ook omdat George zelf uitgaat van een mini-tournee of een enkel concert, afhankelijk van hoe zijn pet (of hoed in zijn geval) staat.

De secretaris liet zich trouwens niet teveel gelegen liggen aan het steeds beroerder wordende imago van Boy George. In het verleden liep hij tijdens een eighties-feest en het carnavalsgedruis verkleed als de leadzanger van de Culture Club tussen de feestgangers, die gelukkig genoeg gedronken hadden om hem van positieve reacties te voorzien.

Advertenties

3 gedachtes over “Secretaris’ muzikale schijf van vijf (deel 2): Culture Club – Karma Chameleon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s