Administratiekosten bovenop een verkeersboete: raar?

Mevrouw de Beschermheer heeft een bij tijd en wijlen ongeduldig karakter en raast dan met hoge snelheid over de vaderlandse wegen. Soms wordt dit kwalijke gedrag beloond met een verkeersboete, die de Beschermheer dan maar met een verwijtende blik omzet in een bankbetaling, als de batterij van de Random Reader niet weer leeg is tenminste.

Vandaag viel het de Beschermheer daarbij opeens op dat naast de verkeersboete ook 6 euro aan administratiekosten in rekening gebracht worden. Toen wij van NUt daar eens wat dieper over nadachten kwam ons dat een beetje vreemd voor. Wat ons betreft is het een rare constructie om administratiekosten te vragen voor een dienst waar de ontvanger niet om heeft gevraagd. Het zal ons als ontvanger ook worst wezen of al die ellende wordt geadministreerd. Die boete is al erg genoeg.

Waarom het bedrag juist zes euro moet zijn en niet vijf wordt vervolgens nergens gemotiveerd. Dit lijkt misschien gejeremieer om een euro, maar is een fundamentele kwestie. Immers, we hebben het hier niet om een product of dienst waar je voor kiest en waarbij je de administratieve kosten en de kostprijs van verschillende aanbieders kunt vergelijken.

Een en ander is besloten tijdens de algemene beschouwingen van (vermoedelijk) 2008, zo begrijpen we op de site van het Centraal Justitieel Incasso Bureau. Dat dit zaakje van geen kanten klopt blijkt vervolgens uit het feit dat beroep aantekenen niet mogelijk is.

Wat nog het meest zorgelijk is wat ons betreft: zelfs kiezen voor een goedkoper alternatief, administratieve afhandeling per e-mail bijvoorbeeld, is niet mogelijk.

Heeft u een mening over deze kwestie, die overigens al op meerdere plekken op het web bediscussieerd is, zij het nog niet op een fatsoenlijk intellectueel niveau, laat het ons dan vooral weten!

10 gedachtes over “Administratiekosten bovenop een verkeersboete: raar?

  1. wa nou, administratiekosten!?!?!? Ze moete nie zo zeiken, die k*t wouten!! Urst moete wij al belasting betalen vur hun loon en dan magge we ok nog is nie gewoon zelf doen wor we zin in hebben! g*dnondeju! Ik weet wel wa ik de volgende keer ga stemmen als die flapdrol van een Balkenende mee z’n kornuiten eindelijk weg is! Dan zal onze Geert wel eens een end maken aan al die petten en andere kopvodden op straat! Het zal is tijd worde.

    Ennuh, mevrouwtje van d’n beschermheilige, nie meer te hard rijen. Ge wit toch wel wa ze zeggen? Vrouw achter het stuur, bloed an de muur!! Wa denkte da da gi worre als ge ok nog is de koereur goat uthange? Nie mir doen!

  2. Ja zeg! Wa denkte nou? Da’k jou da an oewe neus ga hangen? Docht het nie he! Niks vor men da stemmen. Witte wa ge moet stemmen? Oewe piano, die moette stemmen! Anders klinkt die ouverture van de 6e suite van Bach natuurlijk nergens noar. Nivo genoeg zo? Meneer de student, tsss

  3. Niks nie gin Balkenellende! Ik stem m’n hele leven al vur Geert, dus ok d’n vurrige keer. En de keer d’rvur ok nog is.

    En pas maar op mee oew nivotje, ik wil d’r best nog een schep bovenop doen, maar as ik hier Hippocrates goa staan citeren, haken d’r denk ik wa mensen af. En da wilde vast ok nie…

  4. sjongejongejongejonge! Meneertje-bescherm-koekepeertje! Ik docht dat d’r hier slim volk kwam. Kekt’s noar boven an d’n pagina! Helder licht. Maar goed, als dè het nivo hier is, zulde men mening hier nie meer hurre. Houdoe en bedankt!

  5. Nou vort dan… In het geval van mevrouwtje d’n beschermheilige zou het wijze advies van d’n goeie ouwe meneer Hippocrates “walking is man’s best medicine” hil nuttig kenne zèn om minder bonnen in de brievenbus te krège!! Zondagsrijsters…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s