Milow doet het rustig aan (+++1/2)

Zoals Brian Eno al zei (zie hier), is de muziekindustrie hard toe aan een nieuw verdienmodel. Er is nauwelijks een goede reden te vinden waarom opgenomen muziek niet open source zou moeten zijn en dus koopt de Beschermheer al sinds tijden geen muziek meer. Uit principe, maar ook uit geld- en tijdgebrek natuurlijk.

U zult wel zeggen: iemand die geen tijd heeft om muziek te kopen, die zal ook wel geen tijd hebben om muziek te luisteren. Dat klopt.

Toch staat er af en toe een CD’tje op in de auto, tussen Radio 1 door. De laatste tijd is dat een CD van Milow, met de originele naam Milow. Deze is aangeschaft door Mevrouw de Beschermheer, die met de belachelijke principes van de Beschermheer natuurlijk weinig tot niets te schaften heeft.

Al bij al wel een mooie gelegenheid om even het album te recenseren natuurlijk. Welnu, Milow doet het rustig aan – en dat is heerlijk. Lekkere liedjes, ongecompliceerd, veel nadruk op slagwerk en gitaar. De luisteraar hobbelt als het ware lekker door de plaat heen, daarbij comfortabel leunend tegen de aangename stem van de 27-jarige Jonathan Vandenbroeck, want zo heet Milow natuurlijk in het echt. Heel af en toe doet het allemaal even denken aan de Counting Crows.

Milow vat zijn eigen ambitie samen als: “To keep surprising myself, to convince people that I’m more than ‘that cover’ (Ayo Technologie, red.), to write an even stronger album and to play concerts in as many different countries as possible.” Surprising kunnen we het album van Milow niet noemen, maar lekker wegluisteren doet hij wel: +++1/2!

Foto: milow.com

Een gedachte over “Milow doet het rustig aan (+++1/2)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s