Standvastig Happy Meal

De relatie van NUt met fastfoodketens is op zijn zachtst gezegd nogal moeizaam. Het volgende bericht zal evenmin bevorderend werken. Op Jongin valt te lezen dat een Happy Meal één jaar bewaard kan blijven en dat het dan nog steeds goed is. Dat ontdekte de Amerikaanse Joann Bruso. Als experiment zette Bruso een Happy Meal een jaar lang in een open kast. Deze maaltijd, van fastfoodconcern McDonald’s, bleek na twaalf maanden nog altijd eetbaar te zijn.

De 62-jarige oma begon met het experiment om te onderzoeken hoeveel conserveringsmiddelen een maaltijd van de Amerikaanse hamburgerketen zou bevatten. Het bleek voldoende te zijn om na 365 dagen de maaltijd nog steeds te kunnen eten. “Ik had meerdere malen het raam gewoon open staan, maar vliegen en andere insecten negeerden de maaltijd. Dat zegt toch wel iets”, zegt Bruso.

Bron: http://www.fastfoodweblog.nl

Nog schrikbarender dan het voorval zelf is de reactie die McDonald via mail gaf op dit bericht:

“N.a.v. de discussie rondom het Happy Meal zouden wij graag de volgende reactie willen geven: De Hamburger en de Franse Frietjes in het Happy Meal bevatten, met uitzondering van de augurk, geen kunstmatige conserveermiddelen. Al onze producten worden geproduceerd volgens de hoogste hygiëne- en voedselveiligheidstandaarden binnen de industrie. Dit zorgt ervoor dat de mate van eventuele besmetting met bacteriën, gisten of schimmels op het laagst mogelijke niveau wordt gehouden. Het minimum aan conserveermiddelen in de augurk is nodig om de veiligheid van dit specifieke ingrediënt te garanderen.

Bacteriën, gisten en schimmels groeien alleen onder bepaalde voorwaarden (bijvoorbeeld in een vochtige omgeving). Het is dus mogelijk dat voedingsmiddelen die niet of nauwelijks besmet zijn met bacteriën of schimmelsporen geen enkel teken van verval en bederf laten zien over een lange tijdsperiode. Onze producten voldoen aan de wetgeving en voldoen aan alle veiligheids- en toxicologische-eisen. Daarnaast vinden wij
het zeer belangrijk om open en transparant te zijn over de producten die wijonze gasten serveren. Daarom is gedetailleerde voedingswaarde-informatiebeschikbaar in onze restaurants of aan te vragen via onze afdeling Gastenrelaties.”

Die laatste zin is overigens waar, want toen de secretaris onlangs in Rotterdam met gezin en vriendin een ijsje nuttigde bij deze keten (sorry, voorzitter, bij deze een confessie), verwonderden zij zich over de hoeveelheid calorieën van pakweg een cheeseburger. Helaas is het nageslacht van de secretaris tijdens zijn verblijf in Lissabon zowel door de ene als door de andere opa en oma blootgesteld aan dergelijke gevaarlijke producten. Uiteraard staat het de voorzitter vrij beide echtparen van een reprimande te voorzien.

Advertenties

2 gedachtes over “Standvastig Happy Meal

  1. Zolang de bezoeken aan deze keten geen permanent of terugkerend karakter aannemen, zeg ik ok. We moeten tenslotte ook op de hoogte blijven van hun ontwikkelingen teneinde onze doelstellingen scherp te houden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s