Volkskrant op tabloid: een echte vooruitgang

Als de Beschermheer zelf een krant zou moeten maken, maakte hij geen krant maar een blog. Hij ziet de vernieuwingen al helemaal voor zich. De situatie is echter zo dat de Beschermheer helemaal geen krant hoeft te maken en dus zult u het voorlopig moeten doen met huidige medialandschap, waarin sinds maandag de Volkskrant op tabloid formaat verschijnt.

De Volkskrant heeft er lang mee gewacht. Ongetwijfeld bevreesd voor de reacties van de vaste lezers. Die houden namelijk niet van verandering. Er zijn er bij die het liefst elke dag dezelfde krant zouden lezen. Gewoon ’s morgens voor je de krant ontvangt al weten wat er in staat, heerlijk.

Maar goed, nu zijn ze dan toch om. Driewerf hoera, wan het is een enorme verbetering, zo concluderen wij van NUt na een weekje lezen. De krant voelt heel erg Volkskrant, maar dan in een wel passend jasje. De opmaak die we van het oude formaat kenden, is nauwelijks gewijzigd en komt meer dan goed tot zijn recht op tabloid. Werkelijk een plezier om naar te kijken.

Hopelijk is het niet iets van deze eerste week, maar de krant lijkt ook wel iets beter zijn best te doen om er echt wat van te maken qua inhoud. Zelfs de sportpagina’s, de laatste tijd zonder meer een zwak punt, zijn nu acceptabel. Kortom, beste mensen van de Volkskrant… Gefeliciteerd en ga zo door!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s