Wie let er op u?

De secretaris mijmert nog wel eens over zijn kinderloze jaren, waarin hij ’s ochtends in relatieve rust zijn ontbijtje kon oppeuzelen. Met de voeten op de salontafel werd enigszins slaperig de afstandsbediening gehanteerd om al teletekstend het laatste nieuws door te nemen. Wat een contrast met de stress van tegenwoordig: de morgens bestaan vooral uit imperatieven, stemverheffingen, gesjor met kinderschoenen en een efficiënte taakverdeling tussen de accelererende papa en mama. Nadeel is ook dat vrouwlief geen tijd meer heeft om onvolkomenheden in de verschijning van de secretaris op te merken. Niets erger dan op het werk te verschijnen met een klodder tandpasta aan de lip, een weerbarstige haarlok of een prominente koffievlek op de ongestreken blouse.

Gelukkig heeft de secretaris sedert enige tijd hulp uit onverwachte hoek gekregen, namelijk van zijn net 3 jaar geworden dochter. Hoewel hulp…met een scherpe blik slingert ze rake, vrij directe opmerkingen naar mijn verbouwereerde hoofd :

– “Papa, je haar is te lang”

– “Papa, je stinkt” (al meerdere keren voorgekomen)

– “Papa, die neusharen moeten weg”

– “Papa, ik vind het niet leuk dat je trui twee kleurtjes heeft”

Denk je dat je eindelijk verlost bent van het vrouwelijke gezever, dan staat de opvolgster al weer klaar. En aangezien ze zich linguïstisch stormachtig ontwikkelt, vreest de secretaris voor de toekomst. Vlak voor vertrek is madammeke echter zelf de klos: ze moet voorzien worden van twee vrolijke en dartelende staartjes. Tja, wie mooi wil zijn, moet pijn lijden. Gelukkig heeft de secretaris zich op dit vlak bekwaamd, zodat het leed snel geleden is en hij het bijdehantje uiteindelijk met een dikke zoen trots op het kinderdagverblijf afzet.

Bron: soes.punt.nl
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s