Sappie, een confessie

Een leraar Nederlands zei vroeger altijd: ieder mens heeft zijn eigenaardigheden en zijn eigen aardigheden. Zo ook de secretaris: hij slaapt al vele jaren met een lief beertje in bed, luisterend naar de naam Sappie. Sappie kwam vrij snel na de geboorte van de secretaris in diens leven. Naast de muisjes Pluisje en Muisje en de hond Rakker wist hij zich al snel hoog in de rangorde te nestelen, te midden van de grote verzameling knuffels die de secretaris als kleuter onder zijn liefdevolle hoede had. Door zijn twinkelende ogen, bescheiden voorkomen en proportionele gestalte ontpopte Sappie zich gaandeweg als de chouchou van zijn baas.

Tijdens zijn puberteit was de band tussen Sappie en de secretaris enigszins bekoeld, voornamelijk omdat de laatste zeer bevreesd was dat hoongelach van vrienden zijn deel zou zijn. Toen de studententijd aanbrak, werd het geduldige en vergevingsgezinde teddybeertje weer in genade aangenomen. De secretaris durfde zelfs zijn geheim te ontboezemen ten overstaan van zijn ganggenoten. En wat bleek: hij was lang niet de enige met een pluchen bedgenootje op de knuffelige gang 25 van Hoogeveldt.

Sappie in Lissabon. Foto: T.Klijn

Vanaf die tijd is de relatie stabiel en hecht: nog steeds bivakkeert Sappie elke nacht in de buurt van de secretaris. In het begin in zijn rechterhand om zodoende ondersteuning te bieden bij het in slaap vallen; later in de nacht kan Sappie elders worden aangetroffen, zeer waarschijnlijk veroorzaakt door vreemde motorische bewegingen tijdens de REM-slaap. Inmiddels is Sappies aangezicht tamelijk geteisterd door het vele nachtelijke gekwijl van de secretaris, maar zijn levensverwachting is onverminderd hoog door de consciëntieuze zorg van zijn baasje.

De eega van de secretaris heeft altijd sportief gereageerd op de aanwezigheid van Sappie. Zij zag hem noch als concurrent noch als vervanger. En zo is het maar net. Sappie mag ook graag mee op reis gaan. In tegenstelling tot de secretaris is hij dol op hotelbedden waar hij met smacht afwacht of de schoonmaakster hem een mooi plekje geeft op het fris opgemaakte bed. In Lissabon had hij niets te klagen, zo bewijst bijgaande foto!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s